Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Sastanak gradonačelnika Sombora sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu Sastanak gradonačelnika Sombora sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu
četvrtak, 03 decembar 2020 06:23

Sastanak gradonačelnika Sombora sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i načelnica Gradske uprave Grada Sombora Helena Roksandić Musulin sastali su se danas sa zamenikom pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samopuravu Radivojem Paroškim i podsekretarom u Sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Darkom Milankovićem.

Glavna tema sastanka bila je uspostavljanje jednostavnije i kraće procedure za građane prilikom potraživanja administrativnih i birokratskih usluga, kao i informisanje o njihovim pravima iz različitih oblasti na jednom mestu. Ovaj proces je započeo projektom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije „Jedinstveno upravno mesto“, a akteri ovog sastanka izrazili su zajedničku želju da zajednički rade na unapređenju projekta.

Paroški i Ratković su se saglasili da je od velikog značaja ispitati jasne potrebe kako građana, tako i zaposlenih u institucijama koje pružaju administrativne usluge, kako bi se kreirao što kvalitetniji softver, tačnije operativno-informacioni sistem koji će omogućiti brže i efikasnije informaciono-tehnološko funkcionisanje prilikom izrade brojnih dokumenata.

Projekat bi trebalo da zaživi u svim lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine, a rešenje operativnog sistema finansiraće Pokrajinska vlada i Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje