Nova reorganizacija odeljenja u Opštoj bolnici Sombor Nova reorganizacija odeljenja u Opštoj bolnici Sombor
utorak, 01 decembar 2020 06:13

Nova reorganizacija odeljenja u Opštoj bolnici Sombor

Zbog povećanja broja novozaraženih pacijenata Opšta bolnica Sombor morala je da izvrši još jednu funkcionalnu reorganizaciju kako bi obezbedila veći kapacitet Kovid Odeljenja.

S tim u vezi, osim Odeljenja za plućne bolesti i Internog odeljenja u svrhu smeštaja pacijenata obolelih od kovida otvoreno je i Covid infektivno odeljenje (gde je do sada bilo Odeljenje za plućne bolesti).

Pacijenti Odeljenja za plućne bolesti premeštaju se na III sprat Hirurškog bloka, odnosno u deo Odeljenja za ortopediju gde je već izmešteno Interno odeljenje.

Prijem pulmoloških pacijenata vrši će se kroz internistički prijem koji se obavlja u sklopu Odeljenja za hitan prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja u prizemlju Hirurškog bloka, sem onih pacijenata - sumnji na Kovid koji se primaju na pregled i eventualni prijem preko respiratorne ambulante u ulici Solunskih boraca.

Hitni endoskopski pregledi (gastroskopije i kolonoskopije) Kovid pozitivnih pacijenata će se raditi u internističkom endoskopskom kabinetu koji se nalazi unutar Kovid odeljenja smeštenog u zgradi Internog odeljenja.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti