Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
U Vojvodini ukupno oko 25.000 obolelih od korona virusa U Vojvodini ukupno oko 25.000 obolelih od korona virusa
ponedeljak, 30 novembar 2020 05:42

U Vojvodini ukupno oko 25.000 obolelih od korona virusa

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.784 nova slučaja (162 manje nego prethodnog dana). Narednih dana biće poznato da li je blagi pad broja zaraženih znak da epidemija olako počinje da jenjava.

U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja, a po broju novih slučajeva i dalje prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Zrenjanin, Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 24.935 (ranije 21.743), a u Institutu procenjuju da je broj zaraženih virusom daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 8.642, potom sledi Pančevo sa više od 2.400, Zrenjanin sa više od 1.500 i potom Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva. Na teritoriji svih 45 vojvođanskih opština situacija se ocenjuje kao vanredna.

U IZJZV ocenjuju da je zdravstveni sistem u izuzetno teškoj, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema, pa u Institutu za javno zdravlje Vojvodine apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera.

Izvor: Danas

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje