Sombor domaćin 63. “Zlatne rukavice” u boksu Sombor domaćin 63. “Zlatne rukavice” u boksu Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ
četvrtak, 26 novembar 2020 06:09

Sombor domaćin 63. “Zlatne rukavice” u boksu

Tradicionalna bokserska manifestacija "Zlatna rukavica", 63. po redu, održaće se u Somboru od 26. do 29. novembra, saopštio je Bokserski savez Srbije (BSS).

Kako se navodi, na turniru u hali “Mostonga” učestvovaće 52 boksera iz osam zemalja: Alžira, Belgije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kube, Gane, Litvanije, Maroka, Moldavije, Severne Makedonije, Ukrajine i Srbije.

Takmičenje će biti održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, bez publike, a svi učesnici će biti testirani.

Veoma cenjeni međunarodni turnir ove godine je posebno važan za boksere sa evropske scene, ali i svetske scene, jer je mali broj turnira ovog kvaliteta i ranga bio organizovan zbog već svima poznatih problema sa Covid-19, a tim više jer se većina boksera nalazi u fazi priprema za Olipijske igre.

Lideri afričkog kontinenta kada je boks u pitanju Alžir i Maroko, dovode veoma jake timove. Alžir dovodi čak pet boksera koji imaju olimpijsku normu, Maroko dvojicu.

Ovakvi sastavi timova čine 63. Zlatnu rukavicu velikim turnirom.

Finale je na programu 29. novembra od 18 sati.

Izvor: nova.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti