Pogošava se epidemiloška situacija u somborskoj bolnici, na lečenju 50 pacijenata Pogošava se epidemiloška situacija u somborskoj bolnici, na lečenju 50 pacijenata
sreda, 25 novembar 2020 06:16

Pogošava se epidemiloška situacija u somborskoj bolnici, na lečenju 50 pacijenata

U OPŠTOJ bolnici „Dr Radivoj Simnović“ u Somboru osam odsto lekara, tehničara i drugog osoblja od 1.100 zaposlenih je PCR pozitivno.

Prema rečima dr Dragana Ristovića, v.d.direktora bolnice, zaposleni koji su bili pozitivni polako se vraćaju na posao pošto su PCR negativni.

U Domu zdravlja “Dr Đorđe Lazić“ je 20 medicinara i zaposlenih na drugim pozicijama inficirano korona virusom. Prema poslednjim podacima na bolničkom lečenju (Kovid odeljenje) nalazi se 50 pacijenata, i to 10 sa teškom kliničkom slikom, dok su dva pacijenta na mehaničkoj ventilaciji.

Zbog pogoršavanja situacije bolnica je obezbedila veći kapacitet kovid odeljenja za prijem novih pacijenata. Pored Odeljenja za plućne bolesti i zgrada Internog odeljenja koristi se u svrhu smeštanja pacijenata obolelih od kovida.

Kako je za „Novosti“ izjavila epidemiolog u ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje dr Gordana Cvetić,u Zapadnobačkom okrugu je 859 inficiranih korona virusom.

Najviše zaraženih je u Somboru 420 pacijenata, u Kuli 241, u Odžacima 119, dok je u Apatinu 79 ljudi inficirano kovidom – 19.U samoizolaciji se nalazi oko 300 osoba.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Povišen nivo bilirubina u krvi je problem sa kojim se sreće ne tako mali procenat stanovništva. Bilirubin u krvi može d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.