Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SOMBORU: Oboleli od korone i na Internom odeljenju Oboleli od korone i na Internom odeljenju Foto: Ilustracija
subota, 21 novembar 2020 06:08

POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SOMBORU: Oboleli od korone i na Internom odeljenju

ZBOG pogoršanja epidemiološke situacije kovida i velikog broja novozaraženih, Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru danas je morala je da izvrši značajnu funkcionalnu reorganizaciju kako bi obezbedila veći kapacitet Kovid odeljenja.

Prema rečima dr Dragana Rastovića, v.d.direktora ustanove, Odeljenja za plućne bolesti i zgrada Internog odeljenja koristi se za smeštanja pacijenata obolelih od korone, pa je ovo odeljenje premeštenu u Hirurški blok, odnosno na deo Odeljenja za ortopediju.

Internistički prijem i pregled pacijenata se obavlja u sklopu Odeljenja za hitan prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja u prizemlju Hirurškog bloka.

Prema poslednjim podacima na kovid odeljenju trenutno je 29 pacijenata. Od testiranih 50 osoba kod 24 je potvrđena kovid infekcija i na sreću uglavnom su to blaži slučajevi.

Na mehaničkoj ventilaciji su dva pacijenta, a većina ostalih zahteva kiseoničku potporu. Ovde je zaraženo oko osam odsto zaposlenih, od ukupno 1.100 koliko ima ova bolnica.

U Domu zdravlja Sombor je 20 medicinara i zaposlenih inficirano virusom korona.

Izvor: novosti.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje