Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Zapadnobački okrug: 372 obolela od korona virusa Zapadnobački okrug: 372 obolela od korona virusa
sreda, 18 novembar 2020 05:29

Zapadnobački okrug: 372 obolela od korona virusa

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Sombora, 372 osobe je inficirano korona virusom, a 324 lica se nalaze u samoizolaciji. ...
"Prema poslednjim podacima je najviše aktivnih slučajeva u Somboru i to 216, dok je u Kuli 110, u Odžacima 32 osobe, a Apatinu 14 obolelih. Na bolničkom lečenju nalazi se 48 osoba", rekla je gostujući u Jutarnjem programu RTV dr Gordana Cvetić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Somboru.

Kada je reč o inficiranim zaposlenima u somborskoj Opštoj bolnici „dr Radivoj Simonović, direktor bolnice dr Dragan Rastović je u izjavi za Tanjug naglasio da u bolnici radi 1.200 zaposlenih, od kojih je 1.000 medicinskih radnika, a 83 zaposlena su PCR pozitivna.

Dr Rastović je objasnio da je pitanju je 19 lekara, 51 medicinska sestra i tri administrativna radnika i 10 zaposelnih u tehničkoj službi, a svi inficirani zaposleni zarazili su se prethodnih nedjelja, imaju lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj samoizolaciji.

Direktor bolnice je objasnio da neki zaposleni iz čekaju rezultat ponovnog testiranja i da je za očekivati da se zaposleni koji budu PCR negativni vrate na posao.

Izvor: RTV

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje