Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
SAM ISTERAO 50 MIGRANATA IZ VIKENDICE: Nesvakidašnji slučaj u Riđici  kada je meštanin na svom posedu zatekao neželjene stanare SAM ISTERAO 50 MIGRANATA IZ VIKENDICE
subota, 14 novembar 2020 05:20

SAM ISTERAO 50 MIGRANATA IZ VIKENDICE: Nesvakidašnji slučaj u Riđici kada je meštanin na svom posedu zatekao neželjene stanare

MEŠTANIN sela Riđica kod Sombora, M. V., sam je u sredu iz svoje vikendice isterao oko 50 migranata koji su bukvalno upropastili unutrašnjost celog objekta.

Istoga dana, oko 20 časova, u ovom selu, pripadnici Policijske uprave Sombora, priveli su i procesuirali veliku grupu migranata. Policija je u četvrtak pojačala i svoje aktivnosti u selu, kao i u okolini, a kako saznaju "Novosti" tako će ostati i narednih dana.

Prisustvo policije, po rečima meštana ovog sela na samoj granici sa Mađarskom u kojem živi nešto više od 1.000 duša, dalo je prve rezultate. Veruju da je situacija sada pod kontrolom srpskih organa reda, i nadaju se da će tako i ostati.

- Policija je juče pojačala prisustvo, što je kod Riđičana dalo pozitivne rezultate, a to je da trenutno migranata u ovom mestu nema - kaže Marko Bundić, sekretar Mesne zajednice.

Žitelji Riđice već mesecima imaju neprijatnosti sa migrantima koji bezbrižno šetaju ovim selom. Na stotine njih svakodnevno prolazi ovim mirnim naseljem i meštani se ne bi žalili da gotovo svakodnevno ne doživljavaju neprijatnosti, da ne ulaze u prazne vikendice i kuće, pa meštani Riđice strahuju za svoju, ali i bezbednost svoje dece i porodica.

Svakodnevno narušavanje reda i mira, kao i neprimereno ponašanje migranata unose strah u domove, pa meštani Riđice očekuju od nadležnih državnih organa da im pruže dugoročniju pomoć u rešavanju ovog problema.

Izvor: novosti.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje