Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SOMBORU: Obustavljen rad specijalističkih ambulanti, moguće samo hitne operacije POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SOMBORU
petak, 13 novembar 2020 06:03

POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SOMBORU: Obustavljen rad specijalističkih ambulanti, moguće samo hitne operacije

U OPŠTOJ bolnici „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru od petka,13.novembra, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih lekara i medicinskog osoblja na kovid- 19, prestaje redovan rad svih specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti.

Do daljeg se odlaže i elektivni operativni program, a radiće se urgentni operativni program, trauma (povrede) i maligniteti. Hitni pacijenti po ranije utvrđenim kriterijumima primaće se u bolnicu nakon sprovedene trijaže od strane medicinskog osoblja na glavnom ulazu u bolnicu.

Prema poslednjim podacima ovde su 17 lekara i 34 medicinske sestre, kao i dva administrativni radnika i šest radnika tehničke službe PCR pozitivni, što je ukupno 59 zaposlenih inficirano korona virusom.

Na Odeljenju za infektivne bolesti ove ustanove, koja je u Kovid režimu, leči se 16 pacijenata obolelih od korona virusa, a dva pacijenta su na respiratoru.

Izvor: novosti.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje