U somborskoj bolnici dolazi do pogoršanja situacije! U somborskoj bolnici dolazi do pogoršanja situacije!
sreda, 22 jul 2020 06:54

U somborskoj bolnici dolazi do pogoršanja situacije!

U somborskoj Opštoj bolnici "dr Radivoj Simonović" je tokom protekle dve nedelje pregledano 217 pacijenata u respiratornoj ambulanti, a 142 testirano PCR testom, od čega je 71 pacijent bio pozitivan na korona virus. Od pozitivnih na kovid – 19 je 38 pacijenata poslato u samoizolaciju, jer su imali blagu kliničku sliku, dok su ostali primljeni na kovid Odeljenje, jer je njihova klinička slika zahtevala bolničko lečenje

Tokom prethodne nedelje je šest pacijenata upućeno u KCV, a do danas je 3 pacijenta iz KCV vraćeno da u somborskoj bolnici nastavi dalje lečenje. Nadležni u bolnici ističu da je dobar pokazatelj to što je tokom prethodne nedelje sa bolničkog lečenja na kućno, uz mere samoizolacije, otpušteno 12 pacijenata. Međutim, dodaju da nema opuštanja, jer situacija nije na zavidnom nivou.

Na kovid Odeljenju somborske Opšte bolnice dr Radivoj Simonović smešteno je 19 pacijenata, a 16 medicinskih radnika je pozitivno na kovid – 19. Dva pacijenta su na respiratoru, a zaraženi medicinski radinici uglavnom u samoizolaciji.

U somborskoj kovid ambulatni gužve nema, i ako se povećava broj testiranja i sumnji na slučaj.

Da u Somboru dolazi do pogoršanja situacije sa korona virusom govore i podaci kovid ambulante. U junu mesecu u somborsku bolnicu upućeno je 27 pacijenata, dok je u prvoj polovini jula sa simptomima lakše i teže kliničke slike upućeno njih 72.

Izvor: nasemesto.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti