Kasarna Aerodrom u Somboru imaće uskoro vodu za piće Kasarna Aerodrom u Somboru imaće uskoro vodu za piće
utorak, 26 maj 2020 06:14

Kasarna Aerodrom u Somboru imaće uskoro vodu za piće

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas u kasarni "Aerodrom" u Somboru infrastrukturne radove na izgradnji vodovodne mreže koja od 2003. godine nije mogla da se koristi za piće.

“Ministarstvo odbrane je uložilo velike napore da poboljša kvalitet života svih pripadnika u svim kasarnama, i nastavlja da radi na tome. U Somboru se, nakon 50 godina, radi na obnovi vodovoda, koji je još od 2003. godine imao neispravnu vodu za piće”, rekao je ministar Vulin.

Nakon obilaska radova Vojnograđevinske ustanove "Beograd" Uprave za infrastrukturu, a čija je vrednost 160 miliona dinara ministar je rekao da u Srbiji ne sme da postoji ni jedna kasarna i ni jedan vojni objekat koji nema vodu za piće, grejanje, gromobran, nadstrešnicu za vozila, kao i objekat koji nije razminiran.

“U Vojsci Srbije postoji oko 80 objekata koji su, nakon NATO agresije, zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima i to je nešto što moramo staviti kao prioritet”, istakao je ministar Vulin.

U razgovoru o značaju radova u kasarni “Aerodrom”, komandant Prvog centra za obuku potpukovnik Radovan Miladinović naveo je da je početak radova na izgradnji vodovoda veliki korak u stvaranju optimalnih uslova za život i rad, kako profesionalnih pripadnika, tako i vojnika na služenju vojnog roka i drugih kategorija koji se u Centru obučavaju.

On je, takođe, najavio da se planira rekonstrukcija i drugih objekata u toj kasarni.

Izvor: dnevnik.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • BELA PITA

    Deserti 20. 01. 2022.

    BELA PITA Za nas je bela pita oduvek bila limun pita. Ovaj kolač takvog pamtim i takvog želim da ga pamtim. Divne tanke korice[…]

    Read more...