Mladi bračni par iz Sombora deli zajednički život, ali i poslovnu viziju Mladi bračni par iz Sombora deli zajednički život, ali i poslovnu viziju foto: Shutterstock
utorak, 26 maj 2020 06:13

Mladi bračni par iz Sombora deli zajednički život, ali i poslovnu viziju

Mladi bračni par iz Sombora odlučio je da svoje stručno znanje iskoristi za razvoj proizvodnje kozmetike.
Sada se na policama jednog poznato trgovinskog lanca za prodaju kozmetike nalaze i njihovi proizvodi.

Mila i Mladen dele zajednički život, ali i poslovnu viziju. Spojili su svoje znanje i stručnost, a rezultat tog upornog rada su jedinstveni, prirodni kozmetički proizvodi za negu kose.

"Mi se bavimo proizvodnjom prirodne kozmetike . Naša dva proizvoda, koja su i naši prvi proizvodi su na prirodnoj bazi. Sve komponente su sertifikovane i derivati su prirodnih elemenata. Po tome se najviše i razlikujemo od drugih proizvođača koji su trenutno prisutni na tržištu. Koliko mi znamo nema proizvoda za kosu na prirodnoj bazi", kaže Mila Subotić, master tehnologije.

Svojim kvalitetom izborili su mesto u jednom evropskom kozmetičkom trgovinskom lancu. Kažu dobra im je to referenca za dalji razvoj proizvodnje i osvajanje novih kupaca i tržišta.

"To je nama značajno jer tako veliki trgovinski lanac daje neku vrstu kredibiliteta na tržištu i samim tim pomaže vam u izgradnji vašeg brenda. Normalno je da su ugovori sa velikim trgovinskim lancima ekskluzivna prodaja nekoliko meseci, a posle toga birate sami vaš dalji nastup na tržištu", kaže Mladen Subotić, doktor industrijskog inženjerstva i industrijskog menadžmenta.

Ovi mladi preduzimljivi Somborci imaju ideja i za nove proizvode i nova tržišta. Prvi korak biće osvajanje tržišta Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a zatim i Evrope.

"Dalji planovi su da proširimo paletu proizvoda za kosu. Planiramo dva nova proizvoda na bazi ulja, a u budućnosti i preparate za negu lica i tela", kaže Mila.

Ono što Mila i Mladen ističu jeste podrška porodice. A za razvijanje poslovne ideje potrebna je vizija, cilj i strpljenje. Mila je napustila posao koji je radila i hrabro zakoračila u neizvesne preduzetničke vode, ali kaže nije pogrešila.

"Sami kreirate svoje radno vreme, proizvode koje želite da pravite. Ne radite za drugog već za sebe", kaže Mila.

"To je puno radno vreme 24 sata. Tako da je dobro što smo zajedno u ovome, jer svoje i radno i slobodno vreme provodimo radeći ono što volimo tako da je to velika prednost. Nekoliko godina smo razvijali našu ideju, pratili svetske trendove, a i danas se stalno usavršavamo", kaže Mladen.

Mila i Mladen svima koji žele, a nemaju hrabrosti upustiti se u sopstvenu preduzetničku priču poručuju - pasti, ustani i nikada ne odustati.

Izvor: RTV

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...