subota, 20 april 2024 05:50

Nastavljen projekat asfaltiranja neasfaltiranih ulica u Somboru

Lokalna samouprava nastavlja sa realizacijom projekta asfaltiranja neasfaltiranih ulica u gradu. Tim povodom, danas su radove na iskopu i pripremi za asfaltiranje Ulice Majora Tepića u Somboru obišli gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić.

Tokom razgovora sa predstavnicima Mesne zajednice „Gornja Varoš“, gradonačelnik Ratković je izjavio da su u budžetu izdvojena sredstva za ovaj izuzetno važan projekat i da će se na njemu raditi dok sve ulice ne budu asfaltirane.

„Nastavljamo sa jednim velikim projektom koji smo započeli 2022. godine, a radi se o asfaltiranju neasfaltiranih ulica u gradu Somboru. Imali smo 56 ulica koje su bile neasfaltirane. Tada smo krenuli u ceo ovaj projekat koji je predviđao donošenje planske dokumentacije, realizaciju komunalne infrastrukture, otkup zemljišta, imovinsko – pravne odnose i to je bilo nešto za šta nam je bilo potrebno najviše vremena, ali smo iz godine u godinu pripremali određene ulice kako bi krenuli sa ovim radovima. Na naše veliko zadovoljstvo, od 2022. godine do danas smo broj neasfaltiranih ulica smanjili sa 56 na 41, a cilj nam je da u ovoj godini asfaltiramo barem deset ulica, kako bi nam u 2025. godini ostalo negde oko 30 ulica koje ćemo u narednim godinama da asfaltiramo. Trenutno se nalazimo u Ulici Majora Tepića gde se radi kompletna izgradnja novog sloja, kako posteljice, tako i asfalta, nakon čega nastavljamo sa Dinarskom ulicom, Ulicom Svetog Nikole, Dušana Mudraka i nastavak Pavla Vujisića. Kasnije planiramo da radimo i ulice Bogoljuba Jeftića i Braće Đulinac i videćemo još par ulica koje su u planu za ovu godinu“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Kada je reč o imovinsko – pravnim odnosima i sticanju uslova za asfaltiranje ulica, gradonačelnik Ratković se zahvalio sugrađanima koji su odlučili da poklone svoje parcele, kako bi se što pre počelo sa asfaltiranjem.

„Zahvaljujemo se našim sugrađanima koji su poklanjali svoje parcele kako bi se uradila infrastruktura i svakako da te ulice i ti ljudi su bili prioritet Grada i tako će biti i u nastavku. Svi oni koji traže da Grad otkupi njihove parcele moraće malo da sačekaju, ali ono što je bitno je to da se krenulo u ovaj veliki projekat i u narednih par godina ćemo završiti sa asfaltiranjem svih neasfaltiranih ulica u gradu Somboru“, dodao je gradonačelnik Ratković.

U Ulici Majora Tepića, trenutno se odvijaju pripremni radovi u vidu iskopa, te nasipanja slojeva peska i tucanika. Po završetku pripremnih radova, ulica će se asfaltirati u dužini od 400 metara i širini od 3,5 metara.

Celokupne radove finansira Grad Sombor, a izvođač je „Vojput“ d.o.o. Subotica.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.