subota, 20 april 2024 05:48

Uručena rešenja ugovora za roditeljski dodatak za prvorođeno dete u Somboru

U Velikoj sali u zgradi Županije, juče su uručena rešenja ugovora za roditeljski dodatak za prvorođeno dete. Rešenja je uručila članica Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Jovana Miljević, koja je pozdravila prisutne i dodala da Grad Sombor ulaže značajna sredstva u cilju podrške roditeljstvu i porodici.

„Veoma sam zadovoljna mrežom prava iz oblasti finansijske podrške porodici sa decom, kao i prava iz oblasti socijalne zaštite na gradskom nivou, kao i na ostalim nivoima vlasti. Grad Sombor u budžetu izdvaja više od 17 miliona dinara za finansijsku podršku porodici sa decom. Pored toga, svake godine darujemo prvorođenu bebu sa 100.000 dinara, a razlog zbog kog smo danas ovde je pravo na roditeljski dodatak za prvorođeno dete koji iznosi 40.000 dinara. Pored ovih finansijskih mera podrške, da bi zaposlene majke mogle da provode više vremena sa svojom decom, zajedno sa Crvenim krstom u Somboru smo otvorili Servis za podršku roditeljstvu u kojem se ostvaruje pravo na uslugu pranja i peglanja veša. Takođe, obezbedili smo i besplatne udžbenike za decu prvog i drugog razreda osnovne škole, a aktivno radimo i na proširenju kapaciteta predškolske ustanove, kako bi i novorođena deca brže i lakše ušli u sistem Predškolske ustanove „Vera Gucunja“. Ovom prilikom želim da vam poručim da će Grad Sombor zasigurno i u budućnosti proširivati prava koja se finansiraju iz gradske kase, a direktno utiču na finansijsku podršku porodici sa decom, kao i prava iz oblasti socijalne zaštite“, rekla je gradska većnica Jovana Miljević u svom obraćanju.

Rešenje ugovora za roditeljski dodatak za prvorođeno dete dobilo je 37 majki sa teritorije grada Sombora. Dodeli je prisustvovala i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Marija Jerković.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.