petak, 19 april 2024 08:18

Somborski polumaraton obara sve svoje rekorde!

Tačno je mesec dana ostalo do 44. izdanja Somborskog polumaratona najstarije ulične trke u Srbiji i najmasovnijeg događaja u gradu. Pripreme za još jedan trkački klasik uveliko traju kako bi grad Sombor spremno dočekao veliki broj trkača i gostiju koji će u maju posetiti grad.

U narednih par dana očekuje da broj prijavljenih pređe cifru od hiljadu učesnika. Pored trkača iz Srbije Sombor će ugostiti trkače iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Grčke, SAD, Jermenije i Nemačke. Svoje učešće su potvrdili najbolji ‘‘dugoprugaši‘‘ iz Srbije i regiona. Tako da očekujemo prvaka Srbije u maratonu Đuru Borbelja, Thunde Szabo iz Mađarske učesnicu maratonske trke na Olimpijskim igrama u Rio De Ženeiru 2016. godine i druge elitne trkače. Takođe trku će trčati i Vladislav Špajzer pobednik četvrtog izdanja Somborskg polumaratona koji je pre 40 godina trčao ovu trku. Krug Somborice će i ovog puta istrčati i gradonačelnik Sombora kao i mnogi drugi.

19. maja će se centralnim ulicama Sombora trčati polumaratonska trka ‘‘Gomex 21K‘‘, trka na 14 kilometara, trka na 7 kilometara kao i ‘‘MerkurXtip‘‘ nordijsko hodanje na 7 kilometara.

Takođe i ove godine uvertira u glavne trke biće besplatne ‘‘Via Gusto‘‘ dečije trke pužića za naše najmlađe sugrađane.

Somborski polumaraton je od 2022. godine trka sa sertifikovanom i izmerenom stazom odobrenom od strane Svetske Atletike (World athletics International mesurement certificate). Takođe Somborski polumaraton je 2023. godine proglašen za drugu najbolju trku u Srbiji, a krajem prošle godine je osvojio treće mesto u kategoriji promotivna kampanja sportskog događaja u okviru ‘’Peloton Awards’’ pri prvoj sportskoj-biznis konferenciji ‘’Peloton’’ koja je održana u Beogradu u decembru 2023. godine. Somborski polumaraton je kandidat za oznaku kvaliteta pri Evropskom međunarodnom projektu DANUrB+/Danube Urban Brend koji se bavi malim i srednjim gradovima na Dunavu kao i kandidat za oznaku kvaliteta ''Najbolje iz Vojvodine''.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.