petak, 19 april 2024 05:56

Somborska policija: U martu za 13 odsto više krivičnih dela, 20 prijava za trgovinu drogom, 13 dela nasilja u porodici...

Tokom marta meseca na području Policijske uprave u Somboru evidentirana su 133 krivična dela, što je za oko 13 odsto više nego u martu prošle godine. Policijski službenici su rasvetlili oko 73 odsto krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica, što je za oko 32 odsto veći procenat rasvetljavanja u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Kada je reč o opštem kriminalu, tokom marta 2024. godine evidentirana su 123 krivična dela, odnosno za oko 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine. U poređenju sa martom 2023. godine, zabeležen je isti broj krivičnih dela teška krađa, a oko 32 odsto manje krivičnih dela krađa.

Tokom marta tekuće godine, u oblasti suzbijanja krijumčarenja i trgovine drogom podneto je 20 krivičnih prijava, skoro sedam puta više u poređenju sa istim periodom prethodne godine. U borbi protiv trgovine narkoticima policija je u 43 zaplene oduzela oko 6.565 grama i 855.288 komada opojne droge. Kada je reč o privrednom kriminalu, na području Zapadnobačkog okruga evidentirana su četiri krivična dela, dok je u martu 2023. godine zabeležno jedno krivično delo.

Što se tiče borbe protiv visokotehnološkog kriminala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru otkrili su četiri, a prošle godine u martu dva krivična dela u ovoj oblasti. Takođe, registrovana su dva krivična dela ekološkog kriminala, dok su 2023. godine u navedenom periodu zabeležena tri krivična dela.

Evidentirano je 13 krivičnih dela nasilje u porodici, što je za jedno krivično delo više nego je u martu 2023. godine. Javni red i mir karakteriše veći broj izvršenih prekršaja i manji broj izvršilaca, ali je očuvan stabilnim budući da nije bilo značajnijih narušavanja. Sa područja Policijske uprave u Somboru, u druge prihvatne centre tokom prethodnog meseca izmešteno je osam iregularnih migranata i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Na području Policijske uprave u Somboru tokom marta ove godine je uručeno 2.020 ličnih karti, 1.371 pasoš, 2.245 vozačkih dozvola i 1.842 saobraćajne dozvole, a saobraćajna policija je otkrila ukupno 2.700 prekršaja od čega je najviše prekoračenja dozvoljene brzine. Na putevima koje pokriva Policijska uprva u Somboru u odnosu na mart prethodne godine beleži se oko 20 odsto manje saobraćajnih nezgoda. Pored svih mera i apela, evidentiran je povećan broj zadržanih vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su 52 vozača, odnosno za oko 53 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci zadržano je 11, dok su u martu 2023. godine zadržana dva lica. Saobraćajna policija će nastaviti sa sankcionisanjem prekršaja i ostvarivanjem adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.