sreda, 06 mart 2024 06:47

Digitalna turistička ponuda Sombora

Sa digitalnom objedinjenom ulaznicom za nekoliko ustanova kulture Sombor nastavlja da promoviše održivi turizam

Turistička ponuda grada Sombora dobila je i svoju digitalnu, virtuelnu verziju. Na nedavnom Sajmu turizma predstavljen je „Sombor siti kard”, to jest digitalna objedinjena ulaznica koja uz popust omogućava da se poseti nekoliko najznačajnijih turističkih mesta u gradu.

Zdenka Mitić, direktor Turističke organizacije grada Sombora, kaže da je na ovaj način objedinjena ponuda za ulazak u Gradski muzej, te u Muzej podunavskih Švaba, Galeriju „Milan Konjović”, poseta pčelarskom domu u Bačkom Monoštoru i obilazak najveće slike kod nas, rad Ferenca Ajzenhuta „Bitka kod Sente”, koja je postavljena u većnici u sedištu gradske uprave.

Kupovinom karte ostvaruje se popust prilikom posete jednom broju ugostiteljskih objekata u gradu i okolini. Zainteresovani turisti ponudu za „Sombor siti kard” mogu da pronađu na internet adresi turističke organizacije Srbije, da ulaznice kupuju onlajn i čuvaju u svom telefonu i na taj način obilaze znamenitosti u gradu.

„Ideja je bila da se ponuda objedini a pristup olakša. Ovom digitalnom karticom mi nastavljamo da promovišemo održivi turizam, i Sombor je upravo pilot-područje za dobijanje sertifikata o održivom turizmu, što znači da se pridržavamo svih 17 ciljeva održivog razvoja koje su propisale Ujedinjene nacije”, kaže Mitić.

Naredni korak biće autdor kartica, koja će sadržati ponudu za posetu prirodnim lepotama i promovisati aktivni turizam. Mitić ističe da su dosledni u svom opredeljenju za održivi, ili što bi, u duhu našeg jezika bio domaćinski turizam, te ni na Sajmu turizma nisu podelili nijedan flajer niti ponudu na papiru, ali su doneli ono po čemu je ovo područje poznato – hranu i vino. Posetiocima štanda nudili su pristup somborskim lokacijama kroz kju-ar kodove ili kroz virtuelne naočare, što je jedan od načina na koji žele da privuku posetioce da i uživo prošetaju Somborom.

Za bački grad vezuje se mirniji ritam života, u ponudi se ističu vezanost za tradiciju, ali, kako kaže Mitić, to nije nespojivo sa savremenim digitalnim predstavljanjem.

„Verujemo da je to dobitna kombinacija. Ubrzani ritam života i mogućnost da se informacije o svemu dobiju odmah na svojim uređajima, pretpostavljaju i potrebu turista i posetilaca da brzo rešavaju pitanja logistike i organizacije. Onima koji žele da nas posete mi nudimo brzu informaciju i laku dostupnost. S druge strane, kada dođu ovde, pruža im se sve ono što očekuju od odmora, pitominu, mirnoću, opuštenost, domaćinski odnos prema svakom posetiocu”, kaže Mitić.

Izvor: politika.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.