petak, 01 mart 2024 11:05

NAKON RAZARAJUĆEG POŽARA BEZDANSKA BANJA PONOVO RADI Obnovljen terapijski blok

Dok se još uvek istražuju uzroci i okolnosti požara koji je izbio 24. januara na objektu terapeutskog bloka Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju somborske Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Bezdanu, dobra vest stigla je iz ove zdravstvene ustanove.

Naime, mada je požar prouzrokovao ogromnu materijalnu štetu, kako na samom objektu tako i na medicinskoj, nemedicinskoj opremi i nameštaju i ovaj deo bezdanske banje od danas ponovo počinje sa radom.
Nakon nešto više od mesec dana od katasrofalne vatrene stihije somborska zdravstvena ustanova je na svom zvaničnom sajtu pojasnila da je već drugog dana uz maksimalno angažovanje zaposlenih i menadžmenta bolnice usvojen plan sanacije i organizacije kako bi u što kraćem roku Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju započelo sa radom makar i u smanjenom obimu.

- U delu objekta, koji nije pretrpeo štetu, nakon što je izvršena provera instalacija, doneta je odluka da se nekadašnji deo stacionara adaptira u terapeutski blok u kojem će se obavljati terapija hospitalizovanih, ali i ambulantnih pacijenata u dve smene, dok će u drugom delu stacionara da se sačuva kapacitet od 50 odsto ukupnog broja bolničkih postelja i obezbedi smeštaj za 40 teško pokretnih i nepokretnih pacijenata – pojašnjavaju u somborskoj bolnici odajući zahvalnost velikom broju ljudi dobre volje i privrednih subjekata zahvaljujući kojima su brzo počele da pristižu donacije u opremi, nameštaju, bojama za farbanje i krečenje, donacije u posteljini i ostalom materijalu uz pomoć kojeg je nekadašnji stacionarni deo Odeljenja u najkraćem mogućem roku pripremljen za ponovni rad od petka, 1. Marta.

- Svi zaposleni na Odeljenju svakodnevno su radili na raznim poslovima kako bi osposobili prostorije za ponovni rad, a kompletna medicinska oprema, sačuvana nesebičnim zalaganjem vatrogasaca i zaposlenih, pregledana je od strane ovlašćenih servisera i vraćena kao potvrđeno ispravna ili popravljena na upotrebu, čime je obezbeđeno da se na Odeljenju vrše sve medicinske usluge osim hidro terapije jer je u požaru potpuno uništen deo objekta u kojem su bili bazeni i kade – kaže dr Dragan Rastović, v.d. direktor somborske bolnice, dodajući da je preduzeće „Electronic Designe Medical“ iz Zemuna u rekordnom roku pregledalo i, ako je bilo potrebno, popravilo svoje aparate, ali i poslalo donaciju u celokupnoj opremi za kinezi terapiju koja je u požaru potpuno izgorela, dok je „BTL Medicinska oprema“ iz Beograda na revers ustupilo aparat za trakciju sa krevetom kao i laser, aparate koji su veoma značajna za terapiju pacijenata.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.