petak, 01 mart 2024 06:25

ASFALTIRA SE U KLJAJIĆEVU I ČONOPLJI Presvučene ulica i pijaca

U drugoj polovini prošle godine započet je program asfaltiranja preostalih 50-ak do sada neasfaltiranih gradskih ulica, a slični radovi započeli su i u selima koja gravitiraju Somboru.

Naime, u toku su radovi na uređenju neasfaltirane Ulice Marka Oreškovića u Kljajićevu, najvećem selu ovdašnjeg gradskog područja.
Kako se može saznati, nakon obavljenih pripremnih radova angažovani radnici subotičkog preduzeća „Vojput“, uz nadzor somborskog JKP „Prostor“, postavili su i asfaltni prekrivač u dužini od oko 350 metara, nakon čega će se urediti i bankine.
U isto vreme rekonstruiše se i pešačka staza na seoskom groblju, gde se, uoči samog asfaltiranja, iszvode raovi na iskopu zemlje i nasipanju tucanika, kako bi staza duga 170 metara bila što pre dovedena u pristojno stanje.

Radovi na infrastrukturi nisu zaobišli ni Kljajićevu susedno, daleko manje selo Čonoplju, u kojem se odvijaju radovi na projektu izabranom od strane samih žitelja u višegodišnjoj praksi participativnog budžetiranja, započetoj u Somboru još 2015. godine, Naime, u ovom selu se privode kraju radovi na asfaltiranju i uređenju seoske pijace, koja će nakon asfaltiranja pijačnog platoa dobiti i urbani mobilijar i zelenilo.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.