četvrtak, 29 februar 2024 06:39

UČE O NASLEĐU: U Somboru promovisan projekat za mlade

U GALERIJI savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor održana je promocija projekta „Kontekstualizacija kulturnog nasleđa kroz rad sa mladima“, a ovoj temi govorili su predstavnici iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Ovaj projekat pokrenuo je Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Olivera Vučković predstavila je aktivnosti ove ustanove na popularizaciji i prezentaciji kulturnih dobara grada Beograda, a posebno rada sa mladima kroz programime edukacije.
Projekat „Kontekstualizacija kulturnog nasleđa kroz rad sa mladima“ je podržalo Ministarstvo kulture, a cilj projekata je da mladima približi kulturno nasleđe kroz njihovo aktivno učešće.

Koncept projekta je popularizacija i prezentacija zaštićenih kulturnih dobara među mladima pa je ostvarena saradnja sa gimnazijama u Somboru i Apatinu. Projekat je obuhvatio i edukaciju kako bi mladi shvatili vrednost objekata koje svakodnevno viđaju i kako bi znali da uoče njihove posebne kvalitete koji ih izdvajaju i čine kulturnim dobrima.

Akcenat projekta bio je na dva objekta, nastala u stilu secesije: Palatu Konjović u Somboru i zgradu Gradske kuće u Apatinu.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.