četvrtak, 15 februar 2024 05:16

Štab za vanredne situacije grada Sombora: Apel građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru

Štab za vanredne situacije grada Sombora, održao je danas vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu su se našle dve tačke.

Između ostalog, dogovoreno je da se u cilju povećanja zaštite od izbijanja i širenja požara na otvorenom prostoru, u narednom periodu preduzmu pojačane mere inspekcijskog nadzora obilaskom kritičnih lokacija. Takođe, JKP „Vodokanal“ i JKP „Čistoća“, će biti u pripravnosti u slučaju potrebe za njihovim angažovanjem.

Na sednici je donet zaključak da će Štab za vanredne situacije u saradnji sa mesnim zajednicama, Civilnom zaštitom i Dobrovoljno – vatrogasnim društvima, informisati građane o opasnostima koje postoje prilikom paljenja vatre na otvorenom u nekontrolisanim uslovima, ali i o zabrani spaljivanja ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka, za čije kršenje je predviđena novčana kazna za fizička i pravna lica.

Štab za vanredne situacije grada Sombora apeluje na građane da budu odgovorni i da ne pale vatru na otvorenom.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.