četvrtak, 15 februar 2024 04:08

Sombor: Prijava dece za upis u vrtić na portalu eUprave

U nekoliko gradova Srbije, među kojima je i Sombor, na portalu eUprave otvorena je mogućnost prijave dece za upis u vrtić. Predškolska ustanova "Vera Gucunja" iz Sombora i njenih 100 vaspitača trenutno brine o 1.896 mališana.

"Deca su smeštena u 32 objekta, u 85 vaspitnih grupa u gradu i naseljenim mestima. Kapacitet naše ustanove je popunjen. Postoji lista čekanja, koja trenutno broji oko 300 mališana, ali mi se trudimo, uz saradnju sa Gradom Somborom, da taj kapacitet proširimo. Trenutno je u toku izgradnja novog objekta u Sportskoj ulici. Trudimo se da prednost dajemo deci kod kojih su oba roditelja zaposlena, deci samohranih roditelja i deci iz osetljivih grupa", objasnila je Snežana Gazetić Pavošev, direktorka PU "Vera Gucunja".

U PU "Vera Gucunja" u Somboru treće i četvrto dete ne plaćaju vrtić. Za ostalu decu 80 odsto ekonomske cene snosi Grad Sombor, dok roditelji plaćaju samo 20 odsto od ekonomske cene.

Od ove godine cena celodnevnog boravka iznosi 5179 dinara.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.