nedelja, 14 januar 2024 08:40

Uručeno ugovori za 35 stipendista grada Sombora

Kao i prethodnih godina, Grad Sombor će stipendirati perspektivne studente, a ugovore o stipendiranju danas je uručio gradonačelnik Antonio Ratković. Na ovogodišnji konkurs prijavio se 101 student, a njih 35 će dobiti stipendiju koja će se isplaćivati u 10 jednakih rata u mesečnom iznosu od 15.000 dinara.

Tokom svog obraćanja stipendistima, gradonačelnik Ratković je rekao da su za deset godina koliko se dodelјuju stipendije studentima, uložena velika sredstva kako bi se motivisali mladi koji žele da se školuju i kasnije tokom života stečenim znanjem doprinesu svom gradu.

„Poštovani studenti, dragi naši stipendisti, čestitam vam od srca na ostvarenim rezultatima. Kao gradonačelnik, oduvek sam se zalagao i zalagaću se i u budućnosti da obrazovanje bude visoko na listi prioriteta i investicija grada jer je ulaganje u obrazovanje jedini siguran put u bolјu budućnost. Vaš Sombor i mi koji radimo u gradskoj upravi smo uz vas, u želјi da budemo podrška u vašem usavršavanju. Vrata mog kabineta su vam uvek otvorena! Želimo da vam pokažemo da prepoznajemo i cenimo vaš trud, ambiciju, želјu da date svoj maksimum i budete najbolјi i da se nadamo da ćete po završetku studija, ostati ovde i vratiti svom gradu kroz znanje, posvećenost i kreativnost u radu i da će neki od vas poželeti i da se zaposle u našoj upravi i doprinesu dalјem razvoju zajednice. U ime vaših dosadašnjih, ali i budućih uspeha, ja vam od srca čestitam na stipendijama i želim vam zdravlјe i uspeh u Novoj godini i budućim akademskim postignućima“, rekao je gradonačelnik Ratković prilikom obraćanja.

Prilikom odabira kriterijuma za stipendiranje vođeno je računa i o deficitarnosti zanimanja na teritoriji grada Sombora, a prema podacima koje dostavlјa Nacionalna služba za zapošlјavanje i potvrđuje Savet za zapošlјavanje grada Sombora, ove godine to su bila zanimanja: diplomirani inženjer mašinstva – mašinsko inženjerstvo, diplomirani inženjer građevinarstva, master profesor matematike, master profesor fizike, diplomirani defektolog logoped i diplomirani socijalni radnik.
Za potrebe finansiranja studentskih stipendija, Grad je za deset godina koliko traje ovaj projekat, izdvojio oko 40 miliona dinara, a pored toga, dodatno još izdvojio oko 40 miliona dinara za gradske stipendije najbolјima među najbolјima koji traje već dvadeset godina.

Uručivanju ugovora su prisustvovali i zamenica gradonačelnika Ljilјana Tica, gradski većnik za oblast finansija i privrede Sava Dojić, gradska većnica za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov i načelnik Odelјenja za obrazovanje Goran Todorić sa saradnicima.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.