utorak, 28 novembar 2023 05:19

Radionice „Aktivan i zdrav život na jeftin način“ u Somboru

Mladi sportisti iz Vojvodine okupili su se u Somboru da u okviru radionice „Aktivan i zdrav život na jeftin način“ približe mladima različite oblike sportskih aktivnosti koje, bez velikog ulaganja, mogu upražnjavati i van sportskih hala i teretana.

Ni hladnoća nije smetala vežbačima sve popularnijeg streetlifting-a da se okupe u Somboru i na otvorenom promovišu „Aktivan i zdrav život na jeftin način“.

“Nama ne treba ništa osim par šipki a ako nemate ni to, možete da radite kod kuće jer vam treba bukvalno samo pod i dobra volja. Tako da od sklekova možete da radite razne varijacije koje pogađaju drugačije mišiće... Ima raznih načina da se trenira u parku, kod kuće ili u teretani a ovo danas je jedan od najboljih načina, pošto imamo grupicu momaka koja se gura i poenta je da niko ne staje, da stalno radimo...“ istakao je Jovan Mastilović, predsednik Streetleafting-a u Srbiji.

„Sam trening jeste važan ali nije dovoljan i ako hoćemo veće rezultate treba da se pazi na ishranu i na san, jednostavno, na celokupan život. Meni je ovaj sport život promenio“ ,objasnio je Vanja Vidović iz Subotice.

„Najvažnije je da se trenira, bez okolišanja. Važna je ishrana i san ali, važno je i da se dobro zagrejemo, trening je, zaista najbitniji, “ objasnio je Velemir Milovan iz Bačke Palanke.

„Stav Sportskog saveza grada Sombora, kao i uvek je, da će podržati mlade i decu da se bave sportom i omogućiti maksimalne uslove da pretvorimo svako igralište u aktivnu zonu kao što je ovo na Novoj Selenči (mesnoj zajednici), naglasio je Lalić Ilija, rukovodilac sektora za programske aktivnosti grada Sombora.

Tema prateće radionice vežbača Rolanda Nemeta, stavila je u fokus zdrave zelene sokove kao zdrav i jeftin način kako lečenja tako i jačanja imuniteta i spremnosti sportista.

„Želeo sam da nađem specifičan sport gde mogu samostalno da napredujem i to je bio streetwortout... Ja danas držim predavanja o tome kako neko može i to ne jednom, da se izleči od teških bolesti , kako može da se sačuva zdravlje i bude aktivan u svakodnevnom životu“ ispričao je Nemet Roland iz Subotice.

Poruka vežbača mladima jeste da na ulici budu ali na pravi, sportski ali i human način, kakvo je bilo i ovo okupljanje i akcija prikupljanje sredstava za lečenje Katarine Mišurić iz Aranđelovca.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Svaka žena je lepa, bez obzira na to koliko ima kilograma i koju veličinu odeće nosi, ali nijedna ne želi da izgleda pun...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.