četvrtak, 09 novembar 2023 06:19

Javni poziv za izbor korisnika za dodelu vaučera za nabavku ogrevnog drveta za socijalno ugrožena lica na teritoriji Sombora

Gradsko veće grada Sombora održalo je 177. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 14. tačaka.

Na 177. sednici, članovi Gradskog veća su utvrdili predlog Odluke o petim izmenama odluke o uređenju grada, koja se odnosi na period zauzeća javne površine za postavlјanje tezgi prilikom prodaje novogodišnjih ukrasa. Period izlaganja i prodaje robe povodom božićnih i novogodišnjih praznika će biti produžen za petnaest dana i trajaće od 1. decembra 2023 do 15. januara 2024. godine. Predlog je dostavilo JKP „Prostor“ Sombor na osnovu podnetog zahteva građana.

Gradsko veće je utvrdilo predlog Odluke o prihvatanju prenosa prava svojine Republike Srbije u svojinu Grada Sombora, ugostitelјskog objekta koji se nalazi na parceli broj 440/2 Sombor 1, u parku Ivo Lola Ribar u Somboru. Grad Sombor je podržao ideju Radivoja Bukvića da snimi film „Antitalenti“, u sklopu kojeg bi se navedeni objekat koristio kao jedna od lokacija snimanja. Za sam grad koji se ponosi svojim kulturnim nasleđem, statusom multikulturalne sredine i koji je u prethodnim godinama bio okrenut podršci umetnika i kreiranju sadržaja koji promovišu grad, stanovnike i istoriju grada, odabir ove lokacije za snimanje filma bi bio od značaja za Grad Sombor. Predmetni objekat bi se u budućnosti koristio kao objekat kulture i istim bi upravlјao Gradski muzej grada Sombora u saradnji sa Kulturnim centrom „Laza Kostić“ Sombor.

Odlukom članova Gradskog veća, raspisan je Javni poziv za izbor korisnika za dodelu subvencija – energetskih vaučera za nabavku ogrevnog drveta – tvrdi lišćari za socijalno ugrožena lica na teritoriji grada Sombora. Sa dobijenim vaučerima, građani će vršiti nabavku ogrevnog drveta kod privrednog subjekta izabranog na osnovu Javne nabavke za nabavku ogrevnog drveta. Rok važenja vaučera je mesec dana od dana izdavanja, a vrednost subvencije iznosi dva kubna metra po utvrđenim cenama. Zahtev za ostvarivanje energetskog vaučera – subvencije se podnosi u Centru za pružanje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti grada Sombora. Javni poziv se raspisuje u svrhu materijalne podrške licima kojima je neophodna društvena pomoć i podrška radi savladavanja socijalnih i životnih teškoća i stvaranje uslova za zadovolјavanje osnovnih životnih potreba. Na Javni poziv mogu da se prijave lica koja imaju prebivalište na teritoriji grada Sombora, čiji ukupni mesečni prihod, umanjen za poreze i doprinose, po članu domaćinstva ne prelazi 20.000 dinara i koja prethodno nisu koristila jednokratnu novčanu pomoć za nabavku ogreva u 2023. godini.

Slobodno vreme

Lifestyle

Popularna Kinder jaja, slatkiš je uz koji su odrastale generacije, a mnogima je ovo jaje od mlečne čokolade unutar kojeg...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.