četvrtak, 09 novembar 2023 06:16

MINISTAR OMLADINE I SPORTA ZORAN GAJIĆ U SOMBORU Kraj koji je oduvek bio rasadnik talenata i šampiona

Gajić naglasio da je „odliv“ sportskih talenata u veće sredine neminovnost.

 Republički ministar omladine i sporta Zoran Gajić tokom svoje jučerašnje posete somborskim, pre svega borilačkim, klubovima naglasio je neminovnost „odliva“ sportskih talenata u veće sredine.

- Kao i uvek kada sam u Somboru pod utiskom sam da se u ovoj sredini sve čini ne bi li se omogućili što bolјi uslovi za razvoj sportskih talenata, koji neminovno odlaze u takozvane veće klubove, nakon čega često svoju karijeru okrune i učešćem u reprezentacijama naše zemlјe. To je neminovnost koju ne treba posmatrati kao nešto negativno, pošto sistem vrhunskog sporta i jeste oslonjen na princip piramide, u kojem najtalentovaniji i i najuporniji stižu na sam vrh – rekao je Gajić.

Ministar je u Somboru razgovarao sa članovima i rukovodstvima bokserskog kluba „Sombor“, rvačkim klubovima „Radnički“ i „Soko“, džudo kluba „Bačka“ i ostalim klubovima koji neguju borilačke veštine, pri tome ne zaboravlјajući da spomene i druge vrhunske somborske sportiste, među kojima i zasigurno najslavnijeg, košarkaškog asa Nikolu Jokića.

Prema Gajićevim rečima, baš kao što Vlada Srbije radi na infrastrukturi, odnosno sportskim objektima poput nacionalnog i regionalnih fudbalskih stadiona, nacionalnih trenažnih centara za košarku i odbojku, desetinu novih atletskih tartan-staza i natkrivenog atletskog stadiona, somborska lokalna samouprava čini jako puno u obezbeđivanju svih uslova za trening i takmičenje, pre svega mlađih kategorija, ovdašnjih sportista.

- Neću pogrešiti ako kažem da je Sombor jedan od najsportskijih gradova u Srbiji i da bi sistem po kome sam grad obezbeđuje ovakve uslove svojim sportistima mogao da bude uzor i model i za druge sredine – rekao je Gajić, naglašavajući ulogu upravo trenera mlađih kategorija. – Svi mi znamo da je uticaj prvog trenera najjači i da ostavlјa najdublјi trag kod svakog dečaka i devojčice, bilo da se profesionalno ostvare u sportu ili se kasnije u životu posvete nečem drugom. Pored bezgrešne tehnike kojom prvi treneri „opremaju“ mlade sportiste, njima se upravo u tom uzrastu usa?uje i pravilan pristup takmičenju, oporavku, radnoj disciplini, samom životu, pri čemu pozitivno utiče ne samo na razvoj patriotskog duha, već i svih ostalih pozitivnih vrednosti – rekao je Gajić nakon razgovora sa somborskim sportistima i obilaska gradske sportske hale „Mostonga“.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Popularna Kinder jaja, slatkiš je uz koji su odrastale generacije, a mnogima je ovo jaje od mlečne čokolade unutar kojeg...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.