ponedeljak, 23 oktobar 2023 05:17

Somborac Milan Marić četvrti put prvak sveta

 

Somborski rvač Milan Marić osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za veterane u Diviziji B do 45 godina u grčkoj Lutraki.

Na putu do najsjajnijeg odličja Marić je prvo pobedio Letonca Drozdovsa sa 9:0, zatim je bio bolji od Jafarova iz Azerbejdžana sa 8:0, da bi u finalu savladao Jigabaeva iz Kazahstana rezultatom 9:5. Ovo je bilo njegovo šesto učešće na veteranskim planetarnim šampionatima i već četvrta titula prvaka sveta.

Pored Milana Marića, uspešan nastup imao je drugi somborski rvač, Željko Jovišić (100 kg) koji je osvojio srebrnu medalju. Jovišić je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je pobedio (5:4) Poljaka Domarusa, a nakon toga, identičnim rezultatom i Rigsa, predstavnika Sjedinjenih Američkih Država. U meču za zlatnu medalju poražen je od odličnog Iranca Abasnika. Ovo je njegova peta veteranska medalja. Do sada se okitio zlatom, a ima i bronzane medalje.

Izvor: somborsport.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.