subota, 21 oktobar 2023 07:40

U toku radovi na izgradnјi puta između Bačkog Monoštora i Kupusine

Radovi na izgradnji lokalnog puta na odbrambenom nasipu koji povezuje Bački Monoštor i Kupusinu su u toku, a iste je obišao gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković sa gradskim većnikom za oblast komunalnih delatnosti i investicija, Đorđem Zorićem, predstavnicima Saveta mesne zajednice „Bački Monoštor“ i predstavnicima izvođača radova „Ekstra Auto Transport“ d.o.o. Vrbas.

Tom prilikom, gradonačelnik Ratković se upoznao sa tokom radova na ovom izuzetno značajnom putu čijom izgradnjom će se povezati stanovnici opština Apatin i Sombor, omogućavaćuji brži transport lјudi i lakši pristup graničnim prelazima.
„Prošle godine je završena deonica na teritoriji opštine Apatin, sada se radi deonica na teritoriji Grada Sombora. Trenutno se radi na 5,3 kilometra i u fazi su radovi na nasipanju tucanika. Do kraja sledeće nedelјe, kompletno će biti završeno nasipanje tucanikom i urađene sve pripremne radnje za asfaltiranje“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Završeni su radovi na postavlјanju nasipa i nosećeg sloja peskovitog šlјunka, a trenutno se radi sloj droblјenog kamenog agregata. U završnoj fazi radova će se uraditi dva sloja asfalta, noseći i habajući završni sloj.

„Izgradnjom ovog puta, doprineće se bolјem turističkom položaju, kako za Bački Monoštor, tako i za okolna mesta koja se nalaze u zoni Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlјe“ i skratiti vreme putovanja do Apatina, kao i stanovnicima Apatina do granice Bački Breg – Santovo i Bezdan – Batina“, naveo je odbornik u Skupštini grada Sombora, Dalibor Forgić.

Dužina puta od Bačkog Monoštora do Kupusine iznosi 10,5 kilometara, a širina 5,5 metara. Projekat sufinansiraju Uprava za kapitalna ulaganja APV i Grad Sombor. Grad Sombor nastavlјa sa ulaganjem u saobraćajnu infrastrukturu, gradeći puteve kako u gradu, tako i u svim naselјenim mestima na teritoriji Grada Sombora, sve u cilјu povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, ali i pružajući bolјu ponudu potencijalnim investitorima kako bi dodatno uložili u naš grad i stanovništvo.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.