subota, 21 oktobar 2023 07:38

Nastavljena revitalizacija dunavca u Bačkom Monoštoru

Na inicijativu Udruženja građana „Bodrog“ i Mesne zajednice „Bački Monoštor“, Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ Novi Sad, već treću godinu, vrše izmulјivanje i čišćenje kanala poznatog kao Dunavac kod Bačkog Monoštora.

Dunavac kod Bačkog Monoštora dugačak je 2,3 kilometra, a kako ne pripada glavnom toku Hidrosistema DTD, nije izmulјivan decenijama unazad. Zahvalјujući radovima izmulјivanja koji se odvijaju u skladu sa uslovima koje je propisao Pokrajinski Zavod za zaštitu prirode, ovaj kanal će biti ponovo protočan, pobolјšavajući vodosnabdevanje ovog dela Hidrosistema DTD i doprinoseći lepšoj i čistijoj prirodi.

Prema rečima odbornika Dalibora Forgića, završetkom radova na izmulјivanju ovog rukavca, znatno će se pobolјšati turistička ponuda ovog dela Bačkog Monoštora.

„Izmulјavanje se vrši do dubine od tri do četiri metra, uspostavlјa se ponovo vodotok i obnavlјa se flora i fauna s tim. Nadamo se da će ovo doprineti turističkom potencijalu Bačkog Monoštora, da će ovde osvanuti turistički smeštaji, čarde i druge turističke ponude od kojih će koristi imati svi, kako turisti tako i domaćini“, izjavio je odbornik u Skupštini grada Sombora, Dalibor Forgić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.