četvrtak, 19 oktobar 2023 08:23

Nizom aktivnosti na glavnoj gradskoj ulici obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Sombor u saradnji sa Lokalnim koordinacionim timom grada Sombora, obeležio je danas Evropski dan borbe protiv trgovine lјudima. Događaju je prisustvovala gradska većnica za sport, decu, omladinu i zdravstvo, Antonija Nađ Kosanović, koja je istakla značaj ove manifestacije i podizanja svesti građana o problemu trgovine lјudima.

„Grad Sombor podržava manifestacije kao što je ova danas, a svakako ćemo i u narednom periodu nastaviti ovakve aktivnosti kako bi se što više lјudi edukovalo o rizicima koji postoje kada je trgovina lјudi u pitanju“, navela je gradska većnica Nađ Kosanović.

Volonteri Crvenog krsta Sombor su pripremili tri štanda, na kojima su vršili edukaciju građana različitog starosnog doba o načinu vrbovanja i trgovini lјudima, te kako naći izlaz iz rizične situacije, a Endi Vaš, stručni saradnik u Crvenom krstu je naveo kakve aktivnosti sprovode tokom godine kada je reč o trgovini lјudima.

„Tokom čitave godine, volonteri Crvenog krsta Sombor vrše edukaciju svih građana o ovom gorućem problemu, počevši sa edukacijom dece u vrtićima, nižim i višim razredima osnovnih škola, kao i starijih učenika. Cilј nam je da skrenemo pažnju javnosti o ovom globalnom fenomenu i da se zaštite svi naši sugrađani, pa tako i oni najmlađi“, izjavio je stručni saradnik Endi Vaš.

Evropski dan borbe protiv trgovine lјudima se obeležava od 2007. godine, odlukom Evropske komisije, a od tada je učinjeno mnogo na polјu informisanosti građana svih uzrasta o načinima zaštite i prepoznavanja potencijalnih rizika koje trgovina lјudima sa sobom nosi, kao i načinima da se broj žrtava smanji.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.