sreda, 18 oktobar 2023 04:55

Koliko penzionerske kartice znače somborskim penzionerima?

Somborski penzioneri ističu da im penzionerske kartice nove generacije i te kako znače zbog većih ušteda. Ipak, napominju da bi im dobro došao štampani inforormator kako bi pročitali gde sve mogu da ostvare popuste u manjim sredinama. Osim hrane, penzioneri bi da kupuju povoljnije garderobu i da putuju.

Kupovina različitih namirnica u prodavnicama, jeftinija karta za pozorište i bioskop ili jeftiniji boravak u banji sa penzionerskom karticom dobro će doći somborskim penzionerima. Iznad svega računaju da se više uštedi u kućnom budžetu.

“Ako ostvarim popust od 10 odsto, to je 3.000 dinara više za nešto drugo, znače mi kartice”, saopštila je Vida Mašić, penzionerka iz Sombora.

”Znače mi popusti za hranu, suhomesnate proizvode i meso”, rekla je Jelka Suzić, penzionerka iz Sombora.

”Popusti mi znače, jer nama penzionerima uštete znače da možemo da planiramo”, kazala je Radojka Grković, penzionerka iz Sombora.

“Sve pohvale za penzinerske kartice, bez svoje kartice nigde ne idem. Ne može da odmogne, može samo da pomogne”, izjavio je Milenko Grković, penzioner iz Koluta.

”Meni je nejasno kako će se ti bodovi obračunavati”, kaže Mira Bošnjak, penzionerka iz Sombora.

“Penzionerske kartice su odlične jer daju povoljnosti našim penzionerima koji imaju niska primanja. Znači im i ta briga”, saopštila je Gizela Žužić, sekretarka Gradskog udruženja penzionera u Somboru.

Penzioneri koji su podneli zahtev dobiće svoje kartice na šalterima mesne PIO filijale ili na kućnoj adresi.

“Preduzeli smo mere da idemo po selima i da delimo penzionerske kartice građanima koji nisu u mogućnosti da dođu. Takođe i sam idem u taj obilazak, konkretno na području opštine Odžaci po selima. Znamo da je penzionerima teško, stoga da ne dolaze za Sombor i ne troše svoj novac, mi vodimo računa da uštede i dolazimo da im kadtice delimo”, rekao je Goran Bulajić, direktor Republičkog fonda za penzijsko invalidsko osiguranje Sombor.

U Zapadnobačkom okrugu ima 36.000 penzionera i do sada je uručeno preko 20.000 penzionerskih kartica nove generacije.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.