sreda, 18 oktobar 2023 04:53

Održana 26. sednica Skupštine grada Sombora

U Velikoj sali zgrade Županije juče je održana 26. sednica Skupštine grada Sombora. Sednicom je predsedavao Zoran Rus, a odbornici su odlučivali o 15 tačaka dnevnog reda.

Između ostalog, Skupština grada je usvojila predlog Odluke o prvom rebalansu Odluke o budžetu grada Sombora za 2023. godinu. Razlog za usvajanje i donošenje Odluke je utvrđeni novi obim prihoda i rashoda budžeta grada Sombora za 2023. godinu, kao rezultat uklјučivanja prenetih sredstava iz prethodne godine, namenskih transfernih sredstava iz budžeta APV i RS i rasporeda istih po korisnicima i bližim namenama u rashodnom delu budžeta. Ukupna sredstva budžeta na osnovu Odluke o rebalansu iznose 5.663.470.000 dinara, što predstavlјa uvećanje plana tekućih prihoda u odnosu na prihode iz prvobitne Odluke o budžetu na nivou od 1,2%.

Odbornici su usvojili predlog Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Sombora za period 2023 – 2027 i Akcionog plana za realizaciju Strategije bezbednosti saobraćaja. Usvajanje Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Sombora pruža podršku svim institucijama koje se bave bezbednošću saobraćaja. Na ovaj način, odgovornost za bezbedan saobraćaj je prenet na sve institucije u skladu sa raspoloživim kapacitetima i njihovom ulogom. Strategija bezbednosti saobraćaja je dokument koji u sebi sadrži jasne cilјeve koje treba ispuniti u petogodišnjem periodu a to su: da nema poginulih učesnika u saobraćaju, da broj teško povređenih bude na što manjem nivou, da nema teško povređene dece, da se prepolovi broj lakše povređenih lica učesnika u saobraćaju i da se smanje društveno – ekonomski troškovi saobraćajnih nezgoda u Gradu Somboru u 2027. godini u odnosu na 2022.

Na 26. sednici Skupštine grada Sombora, usvojen je predlog Odluke o davanju na korišćenje objekta osnovnog obrazovanja površine 204 m2 Mesnoj zajednici „Mlake“, u salaškom naselјu Gradina. Na osnovu zahteva Mesne zajednice „Mlake“, utvrđeno je da se renovirani objekat (zgrada osnovnog obrazovanja) u Gradini trenutno ne koristi u druge svrhe, stoga su stvoreni uslovi da se te prostorije koriste za Dom kulture. Takođe, usvojen je i predlog rešenja o davanju saglasnosti nacionalnom Udruženju „Roditelјa dece obolele od raka“ (NURDOR) na upotrebu grba Grada Sombora u cilјu sprovođenja humanitarne akcije Miodraga Macure. Zainteresovani građani će kupovati geografsku mapu, a uplaćeni novac će ići na račun Udruženja NURDOR.

Pored navedenih tačaka dnevnog reda, odbornici su na 26. sednici Skupštine odlučivali i o nekoliko imovinsko – pravnih predmeta, izbora i imenovanja.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.