ponedeljak, 16 oktobar 2023 09:23

Somaratonci najbrojnija ekipa na Apatinskom polumaratonu!

U nedelju 15.10.2023. godine održano je 27. izdanje Dunavskog polumaratona u Apatinu. Pored glavne polumaratonske trke na 21 kilometar održane su i trke na 10 kilometara, štafetna trka i nordijsko hodanje. Više od 700 učesnika bilo je deo ove tradicionalne manifestacije.

Članovi atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ Sombor bili su najbrojnija ekipa na ovoj trci sa tridest trkača koji su učestvovali na jednoj od trka.

Najbrži ’’Somaratonac’’ na polumaratonskoj trci bio je Džejms Ins koji je zauzeo deveto mesto u generalnom plasmanu uz svoj novi lični rekord i vreme 1 sat i 21 minut i 7 sekundi. Robert Lalić je istrčao drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji, dok su Borislav Beretić, Đuka Čeljuska i Vesna Bjelan istrčali prva mesta u svojim kategorijama, a Arpad Šarkezi treće. Polumaraton su istrčali i Predrag Gagić, Zoran Nikolić, Mario Kundit, Nedeljko Katić, Đorđe Vučković, Jelena Perenčević, Damir Milankov i Boško Jerković.

Na deset kilometara najbrži je bio Branislav Katić koji je trku završio na 17 mestu, odnosno na drugom mestu u svojoj starosnoj kategoriji uz svoj novi lični rekord na 10 kilometara. Ana Pešić je istrčala prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji dok su Dejan Nikolić i Danica Grujić Firanj zauzeli druga mesta u svojim kategorijama. Deset kilometara istrčali su i Boško Elek, Nenad Đorđević, Srđan Buzadžić, Aleksandar Martinović, Radmila Milašinović, Dejana Štajfer, Mina Bošnjak, Đorđe Rackov i Aleksandar Krneta.

Učesnici štafetne trke 2 x 5 kilometara bili su Vuk Stojsavljević, Konstantin Jerković te Lana i Branko Nenadić.

Takođe u nedelju održana je ’’Bobija trejl’’ trka u organizaciji West trail Serbia. Bila je to peta po redu od šest trka u seriji koju su upšeno istrčali ’’Somaratonci’’ Daniel Šokac i Miroslav Liščević. Stazu od 15 kilometara sa 650 metara uspona savladali su članovi Somborskog kluba.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.