subota, 14 oktobar 2023 07:05

U nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja u Somboru

U Domu zdravlja "Dr Đorđe Lazić" u Mirnoj ulici u Somboru u nedelju, 15. oktobra, biće organizovani preventivni pregledi za rano otkrivanje karcinoma dojke i prostate.

"Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se može dijagnostikovati rani stadijum karcinoma prostate. Pregledi će trajati od 8 do 16 sati, a pacijenti kod kojih kod kojih postoji sumnja na bolest biće upućeni odgovarajućem specijalisti", kaže za RTV Vojvodine direktorka Doma Zdravlja dr Emeše Uri.

Preventivne preglede organizovanju Ministarstvo zdravlja i Republički fond za zdravstevno osiguranje u oktobru koji se obeležava kao mesec borbe protiv raka.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.