subota, 14 oktobar 2023 07:00

Grad Sombor vrtićima poklonio edukativne igračke za viši stepen bezbednosti u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora, na čelu sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem i predstavnici lokalne samouprave, danas su zajedno uručili poklone svim vrtićima koji se nalaze na teritoriji grada. Kao i prethodnih godina, mališani u vrtićima dobijaju vredne poklone koji su edukativnog karaktera kako bi se od najmlađeg uzrasta učili pravilnom i bezbednom učestvovanju u saobraćaju.

Gradonačelnik Ratković je zajedno sa članovima Saveta za bezbednost saobraćaja, Stašom Kovačevićem i Momirom Miokovićem, posetio Vrtić „Mali princ“ Sombor, vrtić „Bajka“ Sombor i vrtić „Zvezdice“ Klјajićevo, gde je podelio poklone i razgovarao sa mališanima.

„Nastavlјamo sa opremanjem vrtića sredstvima iz budžeta opredelјenim za rad Saveta za bezbednost saobraćaja. Ove godine smo izdvojili 900 hilјada dinara kako bi opremili sve vrtiće, a ono što nas izuzetno čini srećnim je upravo to što su ove poklončiće birali mališani prošle godine kada smo im delili poklone u istoj akciji. Nastavićemo s ovom aktivnošću i u narednom periodu u cilјu povećanja bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, a ono što nas posebno raduje je što vaspitačice aktivno rade sa decom na edukaciji o saobraćaju i saobraćajnim propisima“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Svaki vrtić je na poklon dobio tepih sa aplikacijom saobraćajnica, semafor sa svetlosnim efektima i brojne igračke kao što su kamioni, traktori, bageri i slično.

Grad Sombor i Savet za bezbednost saobraćaja nastavlјaju da rade na edukaciji i uvođenju mera koje će doprineti povećanoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a naročito naših najmlađih sugrađana.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.