subota, 30 septembar 2023 07:50

Uz podršku grada pčelari obezbedili liniju za proizvodnјu pogača za prehranu pčela

Gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, član Gradskog veća za oblast polјoprivrede, Jovan Keča i član Gradskog veća za oblast ruralnog razvoja, Srđan Savić, posetili su danas udruženje pčelara „Avram Maksimović“ Sombor i svečano pustili u rad novi pčelarski proizvodni pogon.

Gradonačelnik Ratković je tom prilikom, poželeo srećan i uspešan rad svim udruženjima pčelara kao i pojedincima, i dodao da će Grad Sombor nastaviti sa podrškom pčelarima u njihovom radu i razvoju proizvodnje.
„Čast mi je što smo zajedničkim snagama, uspeli da u ovoj godini obezbedimo sredstva za liniju za pravlјenje pogača, mlin i čiler za hlađenje vode, kako bi olakšali proizvodnju. Drago mi je što smo zajedno sa svim udruženjima pčelara uspeli da se dogovorimo šta ćemo da nabavimo od opreme za ovu godinu. Ovo je jedan mali vid pomoći Grada Sombora, a siguran sam da će u budućem periodu biti još veća kako bi vama olakšali proizvodnju“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Na konkursu Grada Sombora, ukupno je izdvojeno tri miliona dinara za pčelarska društva i pčelare pojedince za 2023. godinu, od čega je Udruženje pčelara „Avram Maksimović“ Sombor, kao krovna organizacija pčelara na teritoriji grada Sombora, dobila 1.200.000 dinara. Sredstva su uložena u nabavku opreme i mašina za liniju za proizvodnju pogača, parni topionik sa presom i čiler za hlađenje vode.
Koliko su značajna sredstva koja Grad Sombor ulaže u pčelare, istakao je i predsednik Udruženja pčelara „Avram Maksimović“, Radomir Malbaški, koji je dodao da bi bez podrške grada, bilo jako teško da se izbore za opstanak i razvoj poslovanja.

„Hteo bih da se zahvalim gradonačelniku i Gradu Somboru na podršci. Ovo nije prvi put da nam pomažete i hvala vam na tome. Ova linija je od velikog značaja za nas, uz pomoć koje možemo da proizvodimo hranu za pčele u bespašnom periodu, odnosno preko zime. Ovaj pogon je namenjen svim pčelarima i udruženjima sa teritorije Grada Sombora“, izjavio je predsednik udruženja Malbaški.

Grad Sombor će nastaviti sa podrškom kako pčelarima, tako i drugim polјoprivrednim proizvođačima, kako bi se ostvario njihov ekonomski interes i pospešilo poslovanje u narednom periodu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.