petak, 22 septembar 2023 06:30

Jedanaesti Međunarodni plesni festival u Somboru - ORIJENTALIJA 2023.

Jedanaesto izdanje Međunarodnog plesnog festivala u Somboru Orijentalija 2023. biće održano u nedelju, 8. oktobra.

Već jedanaest godina bez prekida ovaj festival okuplja veliki broj plesača svih plesnih disciplina iz celog regiona. Publika će ove godine biti u mogućnosti da na istoj sceni gleda moderni ples, street dance, MTV dance, show dance, high heels dance, folklorne plesove, klasični indijski ples, klasični i moderni orijentalni ples, bollywood, waacking, latino ples...

Za somborsku publiku organizatori festivala (udruženje građana ARTiFAKT i plesna grupa Inanna plesne škole Jump dance) pripremili su dva plesna programa i to:

Osmog oktobra od 18 časova (Velika sala Kulturnog centra Laza Kostić Sombor)

Veče folklornih plesova i plesnih fuzija

Publika će, kao što je i navikla od nas imati priliku da gleda najegzotičnije plesove današnjice ali i da upozna npr. drevni indijski ples, folklor arapskih zemalja i novije plesne forme kao high heels dance, waacking i mnoge druge.

Osmog oktobra od 20:30 časova (Velika sala Kulturnog centra Laza Kostić Sombor)

Priča o Inanni – Gala koncert orijentalnog plesa

Ove godine Jedanaesti Međunarodni plesni festival "Orijentalija" donosi nam priču o Inanni isplesanu/ispričanu putem plesa. Kako mitološku priču o sumerskoj boginji ljubavi i rata, kraljici Neba i njenom čuvenom silasku u podzemni svet, tako i priču o plesnoj grupi "Inanna", koja već 12 godina postoji i stvara, pleše sarađuje sa brojnim plesnim školama iz našeg grada, zemlje i regiona.

Ulaznice za koncerte po ceni od 250 dinara biće u prodaji od utorka, 26. septembra na blagajni Kulturnog centra Laza Kostić Sombor. Radno vreme blagajne je od utorkom i sredom od 10 do 13 časova, četvrtkom, petkom i subotom od 15 do 20 časova.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.