četvrtak, 21 septembar 2023 05:19

Gotov deo projekta za saobraćajnicu "Osmeh Vojvodine"

„Osmeh Vojvodine“ je jedan od naziva buduće saobraćajnice, koja će spajati istočni i zapadni deo Pokrajine, kao i susedne zemlje Rumuniju i Mađarsku i biti ujedno deo panevropskih koridora. Za pet godina trebalo bi da se vozimo ovom trasom, a vrednost radova je procenjena na milijardu i po evra.

Saobraćajna infrastruktura u Vojvodini sporo je pratila potrebe i razvoj ovog regiona, a nova saobraćajnica popraviće tu sliku, pogotovo u delu Banata. Nova deonica od graničnog prelaza Bački Breg sa Mađarskom, preko Sombora, Kule, Vrbasa, Bečeja, Novog Bečeja i Kikinde završavaće na dva kraka sa susednom Rumunijom, kod Nakova i Srpske Crnje.

„Imamo završen kompletan građevinski projekat i dozvolu za prvu deonicu, sam put je podeljen u osam deonica, a to je od Bačkog Brega do Sombora, dužina oko 20km“ izjavio je za RTV Nemanja Erceg – pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Novi koridor, dužine 175 km imaće četiri trake, širine 3,5 metra, a koliko su radovi zahtevni ilustruje podataka da će samo na prvoj deonici biti izgrađeno devet nadvožnjaka i sedam mostova preko nekoliko vodotoka i atarskih puteva. Pored bolje povezanosti i povećane bezbednosti saobraćaja, deonica i pored nacionalnog značaja, ima i međunarodni pošto će spajati tri panevropska koridora, kaže profesor Vuk Bogdanović sa FTN, Departman za saobraćaj u Noviom Sadu.

„Koridor koji kreće iz Budimpešte pa dole preko Svilaja, Sarajeva, Mostara do luke Ploče i kraka Koridora 10 Budimpešta-Novi Sad -Beograd i Koridor 4, koji ide od Budimpešte preko Temišvara, Sofije do Istanbula“potvrdio je Vuk Bogdanović .

Vrednost projekta je milijardu i po evra, a prema najavama, koridor nazvan „Vojvođanski osmeh“ trebalo bi da bude završen za pet godina.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.