petak, 15 septembar 2023 05:26

Preventivna kampanјa Saveta za bezbednost saobraćaja održana na gradskom trgu

Gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, sa saradnicima, članovima Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Sombora, Policijskom upravom Sombor i Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, organizovao je preventivnu kampanju o bezbednosti u saobraćaju, s cilјem ukazivanja na važnost poštovanja propisa i pravila svim učesnicima u saobraćaju, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda i stradalih u njima.

Događaj je organizovan na Trgu Svetog Trojstva, a započeo je raznovrsnim programom edukativnog i zabavnog karaktera za decu iz Predškolske ustanove „Vera Gucunja“. Različitim radionicama u kojima su učestvovala, deca su imala priliku da na očigledan i neposredan način nauče pravilno da se ponašaju u saobraćaju i vide posledice nepažnje i nepoznavanja saobraćajnih propisa.

Gradonačelnik Ratković je naveo važnost današnjeg događaja, naglašavajući koliko je bitna edukacija naših najmlađih sugrađana: „Ideja današnjeg programa je da kroz različite radionice i saobraćajni poligon uklјučimo što više dece u edukaciju o saobraćaju. Naši maturanti će prisustvovati edukativnom predavanju „Um na drum“ na kojem će govoriti lica koja su na žalost učestvovala u saobraćajnim nezgodama, kako bi im kroz svoje iskustvo podigli svest o opasnostima koje saobraćaj nosi sa sobom“.

Tokom trajanja celokupnog programa, Ministarstvo unutrašnjih poslova, prezentovalo je svoju najnoviju opremu, kao i način rada u vezi sa bezbednošću i zaštitom vozača i ostalih učesnika u saobraćaju koju su posetioci mogli da isprobaju. Pored MUP-a, pripadnici vatrogasno – spasilačkog batalјona Sombor, sproveli su vežbe evakuacije i spasavanja u slučaju požara, a volonteri somborskog Crvenog krsta realizovali su pokazne vežbe pružanja prve pomoći i realističnog prikaza povreda.

Na Trgu je postavlјena simulacija prevrtanja automobila u saobraćajnoj nezgodi i kosa ravan kako bi prisutni na bezbedan način mogli da dožive iskustvo saobraćajne nezgode, a postavlјeno je i nekoliko štandova sa poklonima, na kojima su đaci i građani mogli da dobiju svetla za bicikle, set pribora za školu i edukativne knjižice.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.