utorak, 12 septembar 2023 05:18

SOMBORSKI GIMNAZIJALCI OSVETLALI OBRAZ SVOJOJ ŠKOLI I GRADU Bronzani iz informatike i geografije

Za svojih vek i po postojanja, ovdašnja gimnazija „Velјko Petrović“ je iz svojih klupa iznedrila pregršt svetski priznatih naučnika, sportista, umetnika, privrednika, a u poslednjih nekoliko godina, uspesi sadašnjih gimnazijalaca na naučnom i sportskom polјu su ovoj instituciji omogućili da dobije i specijalizovana odelјenja za nadarene sportiste i informatičare.

Da se radi o neprekinutom nizu dobrog prosvetnog rada u učionicama i kabinetima Gimnazije, posvedočila su nedavno još dva učenika, Nemanja Majski i Sava Marijanović, koji su brilјirali na međunarodnim takmičenjima, pa im je priznanje odala i ovdašnja lokalna samouprava upriličavajući im svečani prijem.

Nemanja Majski, učenik četvrtog razreda pomenute somborske gimnazije, branio je boje Srbije na 35. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Mađarskoj, na kojoj je, u konkurenciji od preko 350 takmičara iz preko 80 država, uspeo da osvoji bronzu, uz mentorski rad profesora Duška Obradovića. Uz njega su još tri takmičara predstavlјala Srbiju u informatici, a ukupno su doneli dve srebrne i dve bronzane medalјe. Lep uspeh je postigao i Sava Marijanović, takođe gimnazijalac kojem je mentor bila profesorica Danijela Toholј. Kao najmlađi učesnik na Evropskom takmičenju iz geografije održanom u Beogradu, osvojio je bronzanu medalјu.

U znak poštovanja prema uspehu mladih sugrađana, gradonačelnik Antonio Ratković i gradska većnica za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov, svečano su ugostili dva mlada Somborca. Gradonačelnik Ratković se zahvalio osvajačima medalјa jer su osvetlali obraz Sombora, poželeo im puno uspeha u nastavku školovanja i na budućim takmičenjima, istakavši da će grad nastaviti sa ulaganjem i podrškom talentovanim đacima na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

– Čestitam vam na uspehu koji ste ostvarili. Ovo je pre svega čast za grad Sombor i za našu Gimnaziju, a samim tim i za Srbiju. Potrudićemo se i u narednom periodu da nastavimo sa podrškom, kako bi naši đaci mogli da učestvuju na takmičenjima i pokažu koliko zapravo ima nadarenih i talentovanih učenika u našoj sredini - istakao je Ratković.

Takmičarima i njihovim mentorima uručeni su prigodni pokloni, uz poruku da nastave da ulažu napor i u budućnosti, jer samo na taj način kao društvo možemo da idemo napred.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.