ponedeljak, 11 septembar 2023 07:32

Somborci nesebično pritekli u pomoć svojoj sugrađanki Biljani

Biljani Radonić (1982) iz Sombora majci je, supruzi, kćeri, sestri, najboljoj drugarici... potrebna je pomoć za lečenje i njeni sugrađani, Somborci, još jednom su se ujedinili, zasukali rukave i krenuli u akciju prikupljanja sredstava za Biljanino lečenje.

Neformalno udruženje "Malo pruži" zajedno sa porodicom i prijateljima organizovali su humanitarni bazar. Odazvao se veliki broj Somboraca i za dva dana prikupljeno je oko 144.000 dinara.

Gradsko veće Sombora je odobrilo finansijsku pomoć Biljani Radonić, oboleloj od teške bolesti, za lečenje u klinici u Turskoj u iznosu od 1.044.300 dinara.

Biljana je 2019. godine u Somboru otišla na operaciju tumora na desnom jajniku. Samo godinu dana kasnije, onkološka komisija konstatovala je da nalaz odgovara diseminovanoj malignoj bolesti sa sekundarnim depozitima u peritoneumu, mezenterijumu kao i konglomeratu retroperitonealnih u renalnoj regiji.

Nakon što joj je dijagnostifikovana maligna bolest, uočene su cistične promene levog jajnika, manji volumen slobodne tečnosti uz tanko crevo, kao i perisplenično i perihepatično i indikovano je sprovođenje hemioterapije u nadležnom zdravstvenom centru.

U avgustu 2021. godine, nakon završene druge linije hemioterapije, kontrolni pregled je pokazao da nema znakova recidiva ili diseminacije u karlici.

Lečenje je nastavila po propisanim protokolima, a na kontrolnom pregledu uočena je uvećana jetra sa multipim metabolički aktivnim tumorskim depozitima, uvećanje broja i dijametra ranije viđenih FDG avidnih pojedinačnih i slivenih limfnih čvorova PR. Nalaz MR od maja 2023. godine pokazao je da je stanje nakon adnesektomije desno bez znakova lokalnog recidiva.

Indikovan joj je nastavak lečenja primenom hormonoterapije u toku dva meseca.

Sredstva su potrebna za hemioterapije, laboratorijske analize, specijalističke preglede, lekove, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Biljani građani mogu pomoći na više načina: skanjem SMS poruke sadržaja 1538 na 3030; uplatom na dinarski račun: 160-6000001725500-51; skeniranjem NBS IPS QR koda na svojoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod; kao i uplatom na devizni račun: 160-6000001726314-34, IBAN: RS35160600000172631434, SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.