sreda, 30 avgust 2023 07:41

„Limenka teatar fest“ u Narodnom pozorištu Sombor

Ovogodišnji, internacionalni „Limenka teatar fest“ održaće se u Narodnom pozorištu Sombor od 30. avgusta do 3. septembra.

U toku pet festivalskih dana najmlađa publika će imati priliku da pogleda sedam predstava iz šest država - Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Perua i Srbije, koje su odabrale selektorka Ana Zdravković, glumica i rediteljka i Valentina Pavličić, glumica i umetnička direktorka „Limenka teatar festa”.

Festival će početi karnevalskom povorkom u kojoj će učestovati talentovana deca Sombora - glumci, pevači, balerine, tamburaši, folkloraši, sportisti i mali pčelari. Povorka će u 17.30h krenuti od zgrade Županije da bi, ulicom Kralja Petra I (Glavnom ulicom), u 18.30h stigla do Narodnog pozorišta Sombor, na otvaranje festivala.
Ulaznice za festivalske predstave se ne kupuju novcem već je potrebno da svaki gledalac na festival donese pet praznih limenki, za koje dobija jedan Alu-coin, prvu ekološku valutu na svetu, načinjenu od aluminijuma, kojom kupuje ulaznicu.

„Limenka teatar fest” nastao je u razvoju programa „Limenkica-ulaznica" koji postoji od 2009. godine. Idejni tvorci ovog projekta su Dečje pozorište „Čarapa”, Udruženje „Eko art" i „Škola plus" koji, četrnaest godina, kroz razne programe edukuju decu da recikliraju i da štite životnu sredinu.

Kroz programe je prošlo 80.000 dece i roditelja, a prikupljeno je i reciklirano preko pola miliona limenki.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.