utorak, 29 avgust 2023 21:55

Obeležena Velika Gospojina u Kljajićevu

U organizaciji Mesne zajednice „Kljajićevo“, uz podršku Grada Sombora, organizovana je trodnevna proslava u Kljajićevu, povodom slave ovog naseljenog mesta, Velike Gospojine.

Proslava seoske slave u ovom naseljenom mestu prošla je uz bogat sportski, kulturno-umetnički, kulinarski i muzički program. U sportskom delu, igrala se rukometna utakmica, kao i turnir u fudbalu na stadionu FK „Kordun“ u Kljajićevu. U večernjim satima je organizovano takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, a gradonačelnik Ratković, imao je priliku da svečano zapali prvu vatru, time označavajući početak ovog takmičenja, u kome je učestvovalo preko 27 vrsnih kuvara.

Tokom svog boravka u Kljajićevu, gradonačelnik Ratković je posetio štand Udruženja žena „Rubac“, koje su pravile slatke i slane poslastice i porazgovarao sa njima o njihovom radu, razmenivši mišljenja i utiske.

Nastup Kulturno-umetničkog društva „Đurđevak“ i Jane Milenković koja je pevala splet rodoljubivih pesama, obeležili su tradicionalni karakter ove manifestacije, a za kraj večeri, sve prisutne goste je zabavljao muzički sastav „OK Bend“.

Program na dan seoske slave je obuhvatao turnir u fudbalu za decu koji je održan na stadionu FK „Kordun“, dok je na platou u centru Kljajićeva nastupao dečiji hor „Teslini slavuji“.

U večernjim časovima, kroz Liturgiju i rezanje Slavskog kolača, u prisustvu episkopa mohačkog Damaskina, svečano je osvećen Hram „Uspenje Presvete Bogorodice“.
Po završetku crkvene službe, za sve prisutne goste, organizovan je muzički program.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.