utorak, 29 avgust 2023 21:53

Obeležena Velika Gospojina u Rastini

Naseljeno mesto Rastina, obeležilo je seosku slavu, Veliku Gospojinu, u organizaciji Mesne zajednice „Rastina“, a uz podršku Grada Sombora. Proslava je otvorena Liturgijom u Hramu „Uspenja Presvete Bogorodice“, nakon čega je na stadionu FK „Polet“, organizovana „Rastinska Olimpijada“, gde se nekoliko ekipa takmičilo u 16 sportskih i tradicionalnih disciplina.

Otvaranje izložbe „Rastina kroz vekove“, u zdanju nekadašnjeg Redlovog kaštela, predstvaljala je slikovni i narativni viševekovni prikaz istorije Rastine, a samoj izložbi prisustvovao je gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković.

U nastavku dnevnog programa rastinske manifestacije, usledilo je svečano polaganje venaca na spomen obeležje osnivačima ovog naseljenog mesta. Solunskim dobrovoljcima su ispred Grada Sombora, odali počast i član Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine, Slobodan Stanić i član Gradskog veća za oblast poljoprivrede, Jovan Keča.

U večernjim časovima, prisutni gosti su mogli da pogledaju nastup Kulturno-umetničkog društva „Laza Kostić“ iz naseljenog mesta Gakovo, nakon čega je organizovana prigodna večera.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.