utorak, 25 jul 2023 05:24

Uskoro novo ruho Srpske čitaonice „Laza Kostić“ u Somboru

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, danas je, zajedno sa članom Gradskog veća za oblast finansija i privrede, Savom Dojićem, obišao radove na rekonstrukciji fasade zgrade Srpske čitaonice „Laza Kostić“ u Somboru. Predstavnike Grada Sombora dočekali su predsednik Upravnog odbora Srpske čitaonice, Borislav Avramović, kao i članovi Upravnog odbora.

Radovi na rekonstrukciji objekta čije osnivanje datira iz 1845. godine, podrazumevaju sanaciju i adaptaciju fasade zgrade, te zamenu i restauraciju stolarije, a predviđeni su i radovi na instalacija dekorativne rasvete.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da je jedan od primarnih zadataka lokalne samouprave obnavlјanje zdanja od izuzetnog kulturno – istorijskog značaja za Grad Sombor, a upravo Srpska Čitaonica „Laza Kostić“ je jedna od najstarijih kulturnih institucija srpskog naroda.

Sredstava za realizaciju ovog projekta obezbedili su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine i Grad Sombor, u ukupnom iznosu od 35.569.266,60 dinara, dok je naručilac radova Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture.

Izvođači radova su „Somborelektro“ d.o.o. Sombor, „Granit-Liješće“ d.o.o. Sremska Mitrovica i „Premijus“ d.o.o. Beograd.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.