nedelja, 09 jul 2023 15:57

Uklanjanje divlje deponije u naselju Bezdan. Umesto deponije - izletište.

Grad Sombor je od Ministarstva zaštite životne sredine dobio gotovo 1,5 miliona dinara za sufinansiranje projekata prevencije nelegalnog otklanjanja otpada i uklanjanja divljih deponija.

Ugovorom koji je potpisao Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora sa Ministarstvom, gradu je po Javnom konkursu za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanja za 2023. godinu dodeljeno 1.442.807 dinara.

Ovo ulaganje namenjeno je sufinansiranju tehničke sanacije i biološke rekultivacije divlje deponije u naselju Bezdan. Na ovoj nelegalnoj deponiji u dužem vremenskom periodu odlagan je komunalni i građevinski otpad. Projekat rekultivacije predviđa da se na ovoj lokaciji formira travnata površina, zaštitni pojas od visokog rastinja, a planirano je i postavljanje nadzorne kamere, kao i tabli sa upozorenjem o zabrani bacanja otpada. Cilj biološke rekultivacije ove parcele je da se pretvori u prostor koji će moći da koriste izletnici i rekreativci.

Izvor: politika.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.