subota, 08 jul 2023 07:35

Gradsko veće Sombora: Za đake prvake odobreno 1.200.000,00 dinara za poklone

Gradsko veće Grada Sombora održalo je danas 160. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 17 tačaka.

Gradsko veće grada Sombora utvrdilo je Predlog odluke o davanju na korišćenje objekata Mesnoj zajednici „Riđica“ izgrađenih na katastarskoj parceli broj 226 k.o. Riđica. U pitanju su objekat br. 1 površine 278m2 i objekat br. 2 površine 28m2, na kojima je u ranijem periodu pravo korišćenja imala Predškolska ustanova „Vera Gucunja“ Sombor. U cilju održavanja, upravljanja i korišćenja predmetnih objekata, predloženo je da se za novog nosioca prava korišćenja na predmetnim objektima odredi Mesna zajednica „Riđica“. Predlog ove odluke naći će se pred odbornicima Skupštine grada Sombora na nekoj od narednih sednica.
Na 160. sednici Gradskog veća grada Sombora, usvojena je Preliminarna lista vrednovanja prijava korisnika po ponovljenom Javnom pozivu za odabir krajnjih korisnika mera stambene podrške i aktivne inkluzije na projektu „Kuće za bolju budućnost u Somboru“. Kroz projekat i prvi Javni poziv, odabrano je 9 porodica koje će biti stambeno zbrinute, a koje dolaze iz tri ranjive društvene grupe: žene žrtve porodičnog nasilja, Romi i deca koja napuštaju sistem socijalnog staranja. Kako je za realizaciju projekta potrebno odabrati 10 porodica, raspisan je ponovljeni Javni poziv za odabir krajnjih korisnika mera stambene podrške i aktivne inkluzije. Svim članovima odabranih porodica starijim od 15 godina biće omogućeno da pohađaju kurseve zanata, bezbednosti na radu, kao i obuke iz ostvarivanja prava na socijalnu, zdravstvenu i drugu zaštitu, vođenja domaćinstva i slično. Takođe, učesnici bez završenog osnovnog obrazovanja biće upućeni na Školu za osnovno obrazovanje odraslih u Somboru radi sticanja obrazovanja. Usvojena Preliminarna lista biće objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji grada Sombora.

Članovi Gradskog veća su, na današnjoj sednici, dali su saglasnost Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ Sombor za izradu projektne dokumentacije za unutrašnju gasnu instalaciju u objektu vrtića „Andrej“ u Stanišiću, vrtića „Zvezdice“ u Kljajićevu i vrtića „Pčelica“ u Čonoplji. Takođe, data je saglasnost Mesnoj zajednici „Čonoplja“ za izradu projektne dokumentacije za unutrašnju gasnu instalaciju u objektu ove mesne zajednice. Cilj je da se za sve navedene objekte, u što skorijem periodu, obezbedi priključenje na gasovod.

U okviru finansijskih pitanja, Gradsko veće grada Sombora odobrilo je nabavku 630 poklon paketa školskog pribora i rančeva u iznosu od 1.200.000,00 dinara za đake prvake sa teritorije grada Sombora. Grad Sombor je već nekoliko prethodih godina, kao dobrodošlicu za polazak u osnovnu školu, darovao đacima prvacima poklon pakete. Školska 2023/2024. godina neće biti izuzetak. Grad Sombor se ove godine opredelio za poklon pakete u vidu školskog pribora.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.