četvrtak, 29 jun 2023 05:35

Pojačana kontrola traktora i radnih mašina na putevima

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu pojačano će kontrolisati vozače traktora i radnih mašina, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje ova kategorija vozila.

Apelujemo na vozače traktora i radnih mašina da im svetlosno-signalni uređaji na vozilima budu ispravni, da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjene vidljivosti, kao i da im priključci za radove budu označeni na propisan način.

Podsećamo vozače ovih vozila da poštuju i druge odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola, da se sa obradivih površina uključe kada se uvere da je to bezbedno, da na kolovoz ne nanose zemlju i blato, kao i da im vozila budu tehnički ispravna.

Takođe ih podsećamo da se na vozilu i priključnom vozilu može prevoziti onoliko osoba koliko je označeno u saobraćajnoj dozvoli, na mestima koja su za to predviđena, pa se tako na priključnom vozilu koje vuče traktor može prevoziti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri.

Osobe koje se prevoze u tovarnom prostoru ne smeju stajati, sedeti na stranicama karoserije, na nestabilnom teretu ili teretu koji prelazi visinu tovarnog sanduka, dok se deca koja nisu navršila 14 godina smeju prevoziti samo u pratnji punoletnog lica.

Apelujemo i na sve ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.