sreda, 28 jun 2023 05:23

Gradonačelnik priredio svečani prijem za đake generacije: Lazar Zubović stipendista grada

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, danas je, u Velikoj sali Skupštine grada Sombora, upriličio svečani prijem za đake generacije osnovnih i srednjih škola školske 2022/2023. godine.

Ovom prilikom, gradonačelnik je čestitao učenicima na postignutim izvanrednim rezultatima, istakavši da se učenje i rad isplate i da je staza znanja jedini siguran put ka uspehu, te da Sombor, kroz dugu i bogatu istoriju, ima nastavni kadar i đake koji ga na najbolјi mogući način predstavlјaju i promovišu.

„Vi ste bogatstvo i ponos našeg grada. Želim vam da, sa radošću i lakoćom, nastavite da razvijate vaše talente, upišete najbolјe škole i fakultete, osvajate znanjem i pameću, i želјno se vraćate u naš Sombor, koji je više od tri veka svetionik kulture i obrazovanja na našim prostorima.“, naglasio je gradonačelnik Sombora, te svoje čestitke uputio i roditelјima, čija podrška i snaga su najveća motivacija i rezultat uspeha njihove dece, kao i nastavnicima i profesorima, čija uloga u obrazovanju svakog mladog čoveka je od izuzetnog značaja. Između ostalog, gradonačelnik je istakao da je izuzetno ponosan što Grad Sombor ima profesore koji uz negovanje znanja i talenta, ne zaboravlјaju da je njihov najveći zadatak da kod dece pobude i razviju lјubav, kao i strast prema učenju, sticanju novih znanja i veština.

„Ulaganje u obrazovanje i školstvo je na visokoj lestvici naših prioriteta, što dokazuje i činjenica da je petina budžeta Grada opredelјena za oblast obrazovanja. Nastavićemo i u narednom periodu intenzivno da radimo i ulažemo, sa cilјem da budemo Grad za primer drugima“, naveo je gradonačelnik.

Đaci generacije osnovnih škola su: Velјko Galović – OŠ „Avram Mrazović“ Sombor, Marija Šijačić – OŠ „Nikola Vukićević“ Sombor, Jovana Trkulјa – OŠ „Dositej Obradović“ Sombor, Marko Knežević – OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sombor, Tamaš Kanjo – OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ Sombor, Luka Vulin – OŠ „Aleksa Šantić“ Aleksa Šantić, Velјko Rajačić – OŠ „22. Oktobar“ Bački Monoštor, Isidora Vunjak – OŠ „Ognjen Prica“ Kolut, Tamaš Ivan Pešti – OŠ „Kiš Ferenc“ Telečka, Nemanja Štalman – OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ Bezdan, Martin Pozder – OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ Svetozar Miletić, Lana Abić – OŠ „Branko Radičević“ Stapar, Milica Kužet – OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Stanišić, Marta Polјak – OŠ „Nikola Tesla“ Klјajićevo, Kristian Dobi – OŠ „Miroslav Antić“ Čonoplјa, Mihaela Rica – OŠ „Moša Pijade“ Bački Breg i Miša Orlić – ŠOSO „Vuk Karadžić“ Sombor.

Đaci generacije srednjih škola su: Dijego Milutinović – Srednja polјoprivredno – prehrambena škola, Vedran Bajić – Gimnazija „Velјko Petrović“, Nađa Nedelјkov – Srednja ekonomska škola, Una Ognjenović – Srednja škola „Sveti Sava“, Nikola Radmirović – ŠOSO „Vuk Karadžić“, Lazar Zubović – Srednja tehnička škola, Jovana Knezi – Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“, Filip Vidanović – Muzička škola „Petar Konjović“.
Priznanje najbolјeg među najbolјima pripalo je Lazaru Zuboviću, učeniku generacije Srednje tehničke škole Sombor, te je ovim priznanjem Lazar postao 23. stipendista Grada Sombora.

Kao i pređašnjih godina, đaci generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Sombora nagrađeni su za svoj veliki uspeh. Đaci generacije osnovnih škola dobili su plakete grada i novčanu nagradu u iznosu od 30.000,00 dinara, dok su veliki maturanti, đaci generacije srednjih škola, pored plaketa sa grbom Grada Sombora, dobili i novčane nagrade u iznosu od 40.000,00 dinara.

Takođe, Kolo srpskih sestara pripremilo je poklon knjige za najbolјe učenike srednjih škola, a prisutne je pozdravila predsednica udruženja, Natalija Olujić.

Svečanom prijemu prisustvovali su i zamenica gradonačelnika, Ljilјana Tica, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede, Sava Dojić, načelnik Odelјenja za obrazovanje Gradske uprave, Goran Todorić, direktor Centra za usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Somboru, Milan Stakić, direktori škola, nastavnici, kao i roditelјi nagrađenih učenika.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.