četvrtak, 15 jun 2023 06:18

DRUŠTVNO ODGOVORNI: U Somboru sakupljeno skoro 11 tona pesticidnog otpada

Grad Sombor u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom „Sombor“ i Udruženjem „SECPA“, uspešno je završio akciju prikupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja, koji nastaje tokom poljoprivredne proizvodnje.

Tokom akcije prikupljeno je 10772 kilograma plastične ambalaže koja će završiti na reciklaži, što je za 2000 kilograna više u odnosu na prošlu godinu. Najveće količine otpada prikupljene su u Doroslovu.

Po rečima Tatjane Veselinović, Poljoprivredna stručna služba je 2013. godine, u saradnji sa Organizacijom koju čine proizvođači i distributeri sredstava za zaštitu bilja, krenula u ovaj projekat, koji je prvenstveno bio namenjen malim poljoprivrednim proizvođačima, da prikuplja pesticidni otpad.

-Zahvaljujući Gradu Somboru koji nam daje veliku podršku, te svojom logistikom i prostorom pomaže u organizaciji ovakve akcije, svake godine, sve više poljoprivrednih proizvođača uzima učešće u ovoj akciji - ističe Tatjana Veselinović, stručna saradnica za zaštitu bilja PSS.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.